Κινέζικο Κοτόπουλο με Κάσιους
Συνταγή για 4 άτομαΑπό το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
500γρ στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο,(κομμένο σε κύβους)
1/2 φλιτζάνι κάσιους, ανάλατα
1 μεγάλη πράσινη γλυκιά πιπεριά, σε χοντρές φέτες
2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα από στρείδια (oyster sauce)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
Βάλτε σε ένα μπολ τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα σόγιας, το μαύρο πιπέρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά τα υλικά στο μπολ για να γίνουν ένα. Τοποθετήστε το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ και αφήστε το να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο γουόκ και τσιγαρίστε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά (μέχρι να αλάξει χρώμα το κρέας). Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα κάσιους, το τζίντζερ και συνεχίστε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε την πράσινη πιπεριά και συνεχίστε να ανακατεύετε για ακόμα 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τη μείγμα σάλτσας που φτιάξατε και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να καλύψει τα υπόλιπα υλικά στο τηγάνι (ακόμα 3 λεπτά). Κατεβάστε το γουόκ από τη φωτιά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από βρασμένο ρύζι ..... Καλή Όρεξη!