tromaktiko: Aστυνομική βια

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Aστυνομική βια



Με αφορμή το επίμαχο πλέον βίντεο που βγήκε στη φόρα με τους ματάτζηδες να χτυπάνε τον πολίτη έχουν γραφτεί δεκάδες απαντήσεις...
Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας τον ρόλο των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ τα δημιουργήσαν οι κυβερνώντες όχι για συλλήψεις ούτε για πρόληψη. Είναι για καταστολή. Όταν γίνεται κανα ντού έξω απο τη βουλή δεν ενδιαφέρει κανένα υπουργό οι συλλήψεις τον ενδιαφέρει να σώσει το τομάρι του. Τώρα εδω μέσα αλλοι λενε οι δολοφόνοι αστυνομικοι. Άλλοι λένε καλά να πάθει αυτός που τις έφαγε. Μέχρι και ο υπουργός σχολίασε λέγοντας να διαλύσουμε τα ΜΑΤ. Σωπάτε κύριε υπουργέ μας που θέλετε δημοκρατικά ΜΑΤ. Τότε γιατί όταν έχουμε καμιά διαδήλωση έξω απο τη βουλή η εντολή είναι να διελυθεί το πλήθος το συντομότερο δυνατό? Πως θα διελυθεί? Με αυθυποβολή? Μα με ξύλο και χημικά. Δηλ. ξέρετε τι ζητάνε απο τους ματατζήδες? Βαράτε αλλά βαράτε λίγο και μακριά απο τις κάμερες. Οι πολίτες δικαίως τα βάζουν με τους αστυνομικούς χωρίς όμως να διερωτηθούν ποτέ γίνεται ρε παιδιά σε κάποιον να επιτρέπεις να χρησιμοποιεί βια και να του ζητάς ελεγχόμενη βία? Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Και άντε μια φορά θα ελέξουν τη βία δεύτερη φορά τρίτη κ.ο.κ. Αλλά δεν γίνεται συνέχεια. Άρα προς κυρίους υπουργούς: αν τολμάτε καταργήστε τα ΜΑΤ όταν είστε οι πρώτοι που τα στηρίζετε στα ζόρια. Πρός πολίτες: Ζητήστε και εσείς κατάργηση των ΜΑΤ. Όχι και εσείς λίγη βία.
Δεν είμαι ΜΑΤατζής. Απλά εγώ λέω να τα διαλύσουν. Και ας κάψουν αύριο τη βουλή μεθαύριο το οακα κτλ. Δεν με νοιάζει. Αλλά ποτε δεν θα λέω όπως μερικοί εντάξει η πρώτη κλωτσιά και μετα η σύλληψη δικαιολογείται.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!