tromaktiko: Στειρώσεις Αδέσποτων: Μήλος & Σκύρος

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στειρώσεις Αδέσποτων: Μήλος & Σκύρος



Μήλος: Σε συνέχεια του προγράμματος στειρώσεων, η ομάδα του GAWF επισκέφθηκε το νησί της Μήλου στα τέλη Μαρτίου.
Ένα σύνολο 62 γάτων στειρώθηκε, μια γάτα εγχειρίστηκε για οδοντιατρικό πρόβλημα ενώ άλλες 4 εξετάσθηκαν και δέχτηκαν διάφορες θεραπείες. Όλες οι γάτες θεραπεύτηκαν από εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση της υγείας τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα της Brigitte Bardot για τη γενναιόδωρη χορηγία τους στο πρόγραμμα στείρωσης καθώς και τον Patrick και τη Sheila Warwick του Φιλοζωικού Σωματείου Μήλου για την καταπληκτική διοργάνωση της επίσκεψης και τη ζεστή φιλοξενία. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ανδρέα για τη φιλοξενία στους χώρους του.
Σκύρος: Στειρώθηκαν συνολικά 42 ζώα ενώ άλλα 7 ζώα δέχτηκαν θεραπεία για διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν. Παρ’ όλο το λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της η ομάδα, η κτηνίατρός μας κατάφερε να εξετάσει και αρκετά πόνυ. Ο αξιαγάπητος Φέλιξ (φωτό), είχε διασωθεί από βέβαιο πνιγμό, μιας και κάποιος τον είχε πετάξει στη θάλασσα με ένα τούβλο δεμένο στο λαιμό του. Ευτυχώς ο Φέλιξ διασώθηκε και ζει πολύ ευτυχισμένος σήμερα με το νέο του κηδεμόνα. Δεν είναι μόνο οι γάτες εφτάψυχες…
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Σκύρου για την οικονομική υποστήριξη του προγράμματός μας καθώς και την Αμάντα για την οργάνωση του προγράμματος και τη φιλοξενία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!