tromaktiko: Παπακωνσταντίνου: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώ



Παπακωνσταντίνου: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώΠοτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και να πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η συζήτηση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης σε τηλεοπτικό σταθμό.
Αναφορικά με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα για το πως η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση, ωστόσο δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρας θα λάβει τελικά τα χρήματα. Η κυρία Δαμανάκη ήθελε να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα, σημείωσε, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Ελληνίδας Επιτρόπου για έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Το αν η κυβέρνηση είναι ικανή ή όχι φαίνεται από το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση που μείωσε το έλλειμμα και δεν το αύξησε, κατά 12 δισ. ευρώ, επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.
"Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα, όμως δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι αν είχαμε κάνει μία μεταρρύθμιση παραπάνω το spread θα είχε μειωθεί σημαντικά και θα είχαμε βγει στις αγορές", συμπλήρωσε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε παράλληλα ότι η ελληνική κυβένρηση έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όμως "πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνονται όλα μέσα σε ένα χρόνο".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!