tromaktiko: ΚΤΕΛ και μεταφορά κατοικιδίων

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΚΤΕΛ και μεταφορά κατοικιδίων



Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε κάθε φιλόζωο που αναγκάζεται να ταξιδέψει με ΚΤΕΛ, μαζί με το ζώο του ότι τόσο τα ΚΤΕΛ όσο και το Υπουργείο Μεταφορών έχουν παραδεχτεί με δημόσιες απαντήσεις/έγγραφά τους ότι ο...
ισχύων νόμος (που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ μόνο μικρόσωμα ζώα, σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς, μέσα στο λεωφορείο και ζώα συνοδοί τυφλών κλπ) είναι ελλιπής, γιατί δεν καθορίζει τι θεωρείται μικρόσωμο, τι είναι το ειδικό κλουβί μεταφοράς κλπ.
Τα έγγραφα εδώ:
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1128:2010-09-14-15-37-32&catid=35:news&Itemid=67

Όμως επίσης με απάντηση του Υπ. Μεταφορών, μετά από θάνατο ζώων στα ΚΤΕΛ, που μπήκαν στις αποσκευές και έπαθαν θερμοπηξία το καλοκαίρι του 2010, είναι σαφές ότι τα ζώα δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε καμία περίπτωση στο χώρο των αποσκευών, καθώς είναι ακατάλληλος.
Το έγγραφο εδώ(μάλιστα διέταξαν και αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σκύλου):
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1226:2010-10-23-08-40-33&catid=35:generalnews&Itemid=67

Συνεπώς, τι κάνετε ως φιλόζωοι που θέλετε να ταξιδέψετε;
Έχετε τον ισχύοντα νόμο τυπωμένο (ν.2963/2001(Α΄268)», άρθρο 1, παράγραφος 1.1.δ) στην τσάντα σας και αν σας δημιούργησει πρόβλημα κάποιος οδηγός καλείτε την αστυνομία. Μέχρι τώρα, όσοι το έπραξαν αυτό δικαιώθηκαν και ταξίδεψαν κανονικά, άμεσα!Ο νόμος μπορεί να θέλει ανανέωση όμως ισχύει ως έχει και εφόσον έχετε ένα σκυλάκι 3 κιλών ή μια γατούλα, μπορεί να ταξιδέψει μέσα στο λεωφορείο!

Σε καμία περίπτωση μην τοποθετήσετε το ζώο σας στις αποσκευές, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Τα ζώα κινδυνεύουν απο θερμοπληξία, καθώς ο χώρος των αποσκευών δεν εξαερίζεται και το ζώο δεν έχει νερό. Η ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ και δεν θα προλάβετε μέχρι την επόμενη στάση να κάνετε κάτι, αφού θέλει κτηνιατρική άμεση βοήθεια.


http://www.adespoto.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!