tromaktiko: Πυρηνικός όλεθρος - πυρηνική απειλή!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πυρηνικός όλεθρος - πυρηνική απειλή!



Αυτό το άρθρο θα το αφιερώσω στην φοβία και τρόμος που με έχει κατακλείσει τους τελευταίους μήνες.
Όταν ήμουν μικρός η μητέρα μου μου είπε ότι το 1986 δεν μου έδινε γάλα από αγελάδες φρέσκο, και ότι αγόραζε συμπυκνωμένο.

Ο λόγος τότε το Τσερνομπίλ και η ραδιενέργεια που είχε κατακλίσει την Ευρώπη.
Από τότε σχεδόν έχω δει αρκετές εκπομπές για αυτό για την καταστροφή που έγινε τότε στην Ουκρανία, ότι η γη μολύνθηκε, ότι ο καρκίνος κάνει θραύση και ότι κυρίως έχουν πρόβλημα τα μικρά παιδιά.

Έτσι συμβιβαστικά και εγώ είπα στον εαυτό μου πάει πέρασε δεν θα ξανασυμβεί, άσχετα αν η ραδιενέργεια ακόμα σκοτώνει με τον ύπουλο και αόρατο τρόπο της!

Ερχόμαστε στο σήμερα.
Ένα σήμερα που μας βομβαρδίζουν για οικολογία, ένα σήμερα που μας λένε ότι πρέπει να κλείνουμε το λαμπάκι της τηλεόρασης όταν είναι κλειστή γιατί καίει ρεύμα και κάνει κακό στο περιβάλλον….

Εντάξει δεν λέω κάνει κακό αλλά όλα αυτά σε μία τέλεια κοινωνία ίσως , σε ένα τέλειο και καθαρό περιβάλλον, και ακόμα καλύτερα να πω υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε για να αρχίσω να σβήνω το λαμπάκι.

Και τι εννοώ με αυτό;, θα σας εξηγήσω.
Ξανά επανέρχομαι στο θέμα ΠΥΡΗΝΙΚΑ~!
Θα πω μια λέξη. ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ!
Ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία και η νέα πυρηνική καταστροφή του πλανήτη από το νέο αυτό Τσερνομπίλ!
Τι κρίμα κάποτε νόμιζα ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο... αλλά να που έγινε και έγινε σε ένα κράτος τεχνολογικά και πολιτισμικά ανεπτυγμένο!
Αυτό με ξύπνησε και όχι μόνο, θα έλεγα με ταρακούνησε ψυχολογικά.
Βγήκαν επιστήμονες και είπαν πώς η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από αυτό και μπορώ να πω ότι λίγο με καθησύχασε αυτό.
Σκέφτομαι την ηλιθιότητα που έχει ο άνθρωπος και την υπεροψία το ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει σε αυτόν τον πλανήτη χωρίς να έχει επιπτώσεις.
Σκέφτομαι το πώς μας έχουν μάθει να σκαφτόμαστε. Είχα μία συζήτηση για την Ιαπωνία η όποια έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την ραδιενέργεια και αυτό που μου είπαν και όχι άδικα ότι πέσαν οι πωλήσεις 15% εκεί. Δηλαδή μιλάμε για μια παγκόσμιας εμβέλειας καταστροφή και το κύριο που μας νοιάζει είναι τα λεφτά!

Ακόμα πιο πολύ ανησυχώ για την κατάσταση στα Βαλκάνια. Είμαστε περικυκλωμένοι από πυρηνικά εργοστάσια και χώρες όπως Τουρκία, Αλβανία επενδύουν σε αυτήν την μορφή ενέργειας.
Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στο μέλλον, αν μπορεί ο γεωργός άφοβα να παράγει τα προϊόντα του ή θα πρέπει όλα τα γεωργικά προϊόντα να παράγονται σε εργαστήρια από πολυεθνικές μετά από ακόμα ένα πυρηνικό ατύχημα ή ακόμα περισσότερα;
Αναρωτιέμαι τότε και για τον μαζικό έλεγχο, και τις ηλεκτρονικές ταυτότητες θα μπορώ να ζήσω εγώ χωρίς αυτές η θα πεθάνω από τον καρκίνο γιατί θα τρέφομαι από την γη;

Και όλα αυτά για να πλουτίζουν κάποιοι.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!
Ματαιοδοξία η ρεαλισμός;


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!