tromaktiko: Τάρτα με κρέμα λεμονιού

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τάρτα με κρέμα λεμονιού



Σερβίρουµε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέµα ή παγωτό βανίλια.
Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για...
 τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Αφού ψηθεί την αφήνουµε να κρυώσει.
Ετοιµάζουµε την κρέµα: Βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπηµένα αυγά. Προσθέτουµε το ξύσµα, το χυµό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα.

Αδειάζουµε τη λεµονόκρεµα στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως. Την παγώνουµε στο ψυγείο.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!