tromaktiko: Δράμα έχεις Ταλέντο!

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δράμα έχεις Ταλέντο!



Ναί, Κύριε Λαζόπουλε!
Υπάρχουν Ταλέντα στις μέρες μας!
Υπάρχουν άνθρωποι που κυριολεκτικά Ψυχαγωγούν! Άνθρωποι για τους οποίους έχεις χάσει κάθε ελπίδα ανεύρεσης.
Άνθρωποι που ντρέπονται να γελοιοποιηθούν σε αυτές τις φανερά στημένες "Εκπομπές ταλέντων"! Άνθρωποι γλυκύτατοι και τόσο μετριόφρονες, που σε κάνουν να απορείς...
...και είναι Άνθρωποι της Επαρχίας!
Μα ποιός θα κουνήσει τον βολεμένο του πωπουδάκο για να τους δει... Κύριε Κανάκη;!

Και όλοι εσείς, που δήθεν ψάχνετε τους νέους Μουστάκες, τους νέους Βέγγους, τους νέους Μπέζους... και δεν τους βρίσκετε πουθενά!

Ούσα μία απλά θεατρόφιλη από την Πάτρα, είχα την εξαιρετική τύχη να παραβρεθώ στην Δράμα. Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη όπου τύγχανε να έχει πρεμιέρα η θεατρική ομάδα του Παμμικρασιατικού συλλόγου Δράμας, ανεβάζοντας το έργο "Ζητείται ψεύτης".
Θαυμάζοντας λοιπόν, τον σχεδόν πια 30άρη Ψευτοθόδωρο της Δράμας... σχεδόν μελαγχόλησα.
Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως αυτό το "παιδί" λατρεύει την υποκριτική από γεννησιμιού του! Οι πολύχρωμες εκφράσεις του προσώπου του, οι κινήσεις του, η άρθρωσή του, το μέταλλο της φωνής του... σε εξαναγκάζουν γλυκά να μπεις σε έναν ρόλο, που δεν θέλεις... μα ξέρεις καλά πως τον γνωρίζεις από πρωταγωνιστική ματιά.

Τον είδα... τον θαύμασα... μα δεν μπορώ να τον προτείνω σε μια φίλη από την πόλη μου, διότι απλά... δεν έχουν όλοι την οικονομική ευχέρεια να ταξιδεύουν ως την άλλη άκρη της Ελλάδας τελευταία...

Αυτά τα παιδιά... αυτούς τους νέους... (που κοντεύουν να παλιώσουν για τα δεδομένα σας!)
Ποιος θα τους εντοπίσει Κε Λαζόπουλε; Κε Κανάκη; (που ψάχνετε για νέα ταλέντα...) ...αν δεν κουνιέστε από μια πόλη "πλυντήριο" δήθεν ταλέντων;!

Όσο για αυτούς που θέλουν να χαμογελάσουν, αν ο δρόμος σας αυτόν τον καιρό σας πάει προς την Δράμα, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Σχετικό άρθρο
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_7179.html


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!