tromaktiko: Πολιτική στα θρανία

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πολιτική στα θρανία



Διαβάζοντας τις αναρτήσεις σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και διαβάζοντας τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι, έχω να πω ότι μυρίζει πολιτική βρωμοδουλειά.

Εκτυλίσσοντας τη σκέψη μου: εφέτος το Τει Πειραιά, πήρε από 22 εκ. που ζητούσε, περίπου 7 Οι καθηγητές είναι απλήρωτοι από πέρυσι. Οι ερωτήσεις όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων, προς την κα. Διαμαντοπούλου, δεν έχουν απαντηθεί. Οι φοιτητές αγωνιούμε αν θα δώσουμε εξετάσεις ή όχι. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα ιδρύματα. Διαβάζουμε πως καταργούνται τμήματα πανεπιστημίων σχεδόν καθημερινά. Ήδη έκλεισαν πληθώρα σχολείων, για "παιδαγωγικούς λόγους" όπως λένε!

Βάζοντας αδίδακτα ζητήματα στα Μαθηματικά κατ. (που είναι μάθημα βαρύτητος) αμέσως ρίχνουν τις βάσεις σε 2 πεδία. Δύσκολα ήταν και τα μαθηματικά γενικής, και η βιολογία, ώστε οι υποψήφιοι, να μην μπορούν να γράψουν. Δηλαδή, οι εξετάσεις ως διαδικασία αξιολόγησης, είναι αποτυχημένη όταν καλείσαι να απαντήσεις τέτοιου είδους "απαράδεκτα" θέματα όπως θα χαρακτηρίζει η μαθηματική ένωση. Ωστόσο, η κα Διαμαντοπούλου θα πει πως οι υποψήφιοι έγραψαν πολύ χαμηλούς βαθμούς, πολλοί έπεσαν κάτω από το δέκα, άρα θα καταργήσουμε κάποια τμήματα που δεν έχουν ζήτηση. Αυτό θα ακούγεται λογικό στον πολίτη που δεν καταλαβαίνει το γιατί συμβαίνει, αλλά άδικο είναι να παίζουν τέτοιο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος των μαθητών, κάποιοι από τους οποίους, μόχθησαν όλη τη χρονιά, κάποιοι άλλοι δίνουν 2η φορά κτλ.


Αυτή είναι η ιδέα τους για την παιδεία, να παίζουν με τον κόπο άλλων και να στέλνουν τα παιδιά τους οι ίδιοι, στο εξωτερικό ή σε κολλέγια...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!