tromaktiko: Τρεις απλές προτάσεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τρεις απλές προτάσεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης



Έχουμε πλέον μετατρέψει το θέμα των μεταναστών και των λαθρομεταναστών σε μείζον πολιτικό και εθνικό θέμα λές και στην τριτοκοσμική χώρα που ζούμε έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα.

Είναι προφανές ότι για γνωστούς λόγους σκοπιμότητας δεν υπάρχει πολτική βούληση για να λυθεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Έτσι πάνω στα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε όλους του τομείς σαν χώρα, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη το οποίο τείνει να μετατραπεί σε γάγγραινα, αφού το άθλιο κράτος μας χωρίς σχέδιο, χωρίς υποδομές και πρόγραμμα έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα ξέφραγο αμπέλι απόβλητων και απελπισμένων ανθρώπων.
Παρόλα αυτά θα κάνω τρείς απλές προτάσεις γαι το πώς μπορεί να παταχθεί η λαθρομετανάστευση μήπως και ιδρώσει κάποια στιγμή λίγο το αυτάκι κάποιου πολιτικού λαμόγιου και αποφασίσει να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις και να κάνει τομές.
Η πρώτη πρόταση μου είναι να γίνεται έλεγχος στα διαμερίσματα που κατοικούν αλλοδαποί και όποιος ιδιοκτήτης νοικιάζει σπίτι σε λαθροματανάστες να πληρώνει πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Η δεύτερη πρόταση μου είναι να γίνεται έλεγχος σε όποια επιχείρηση απασχολεί αλλοδαπους και όπου εργάζονται λαθρομετανάστες και χωρίς κάρτα εργασίας να πληρώνει ο εργοδότης 20.000 ευρώ πρόστιμο κατά κεφαλή.
Η τρίτη και τελευταία πρόταση μου αφορά στην περίπτωση που θα συλαμβάνεται μετανάστης να φιλοξενεί λαθρομετανάστη. Σε αυτή την περίπτωση να του αφαιρείται η άδεια παραμονής και εργασίας διαπαντός και να απελαύνεται αμέσως .
Έτσι, και κατάλυμα δεν θα έχει ο παράνομος αλλά και εργασία. Οπότε οι δύο αυτές συνθήκες θα τον αποθαρρύνουν απο το να έρθει στη χώρα μας ή να παραμείνει σε αυτή.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα λοιπόν ...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!