tromaktiko: Σαββατόβραδο στο Γκάζι η πλατεία γεμάτη τα μαγαζιά...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σαββατόβραδο στο Γκάζι η πλατεία γεμάτη τα μαγαζιά...



Σαββατοβραδο γυρω στις 2 ταξημερωματα στο Γκαζι και η πλατεια είναι γεματη με κοσμο. Πινουν μπυρες κανουν κεφι την ιδια στιγμη που τα μαγαζια λιγο πιο απομερα είναι μισοαδεια. Οι περιπτεραδες και οι ψιλικατζηδες της περιοχης κανουν τρελλους τζιρους .

Αλλα όλα εχουν μια εξηγηση.

Προσωπικα ειμασταν μια παρεα 4 ατομα οταν αποφασισαμε να παμε σε μαγαζι και καλα ισπανικο style λιγο πιο απομερα από την πλατεια.

Αφου κατσαμε πριν παραγγειλουμε ενας υπευθυνος μας ειπε ότι υπαρχουν κατι δειγματα τα οποια μπορουμε να δοκιμασουμε ετσι ώστε αν μας αρεσει καποιο απ’ αυτό να το παραγγελουμε ως πιατο. Μετα από λιγο ηρθαν 5 φετες ψωμιου αλλα πολύ μικρες από ψωμι τυπου μπαγκετα και κάθε μια ειχε πανω ένα δειγμα άλλη λιαστη ντοματα, άλλη τυρι, άλλη ζαμπον κλπ.

Δοκιμαζοντας μια από αυτές διαπιστωνω ότι το ψωμι ηταν μπαγιατικο αλλα λεω δε πειραζει δειγματα είναι.

Ελα όμως που αυτά τα δειγματα κοστιζαν γυρω στα 2 ευρω το καθενα!!!!

Παραγγελνουμε κρασι ποικιλια τυπου Cabernet Sauvignon που σε γνωστη αλυσιδα Super Market η τιμη του δε ξεπερνα τα 3 ευρω η φιαλη. Τιμη 28 ευρω!!

Παραγειλαμε μια ποικιλια αλλαντικων και μια τυριων οι οποια σερβιρισμενες πανω σ’ένα ξυλο δεν εφτανε ουτε για ένα ατομο εκαστη και από γευση? καλυτερα να μη μιλησω...

Τετοιες ποικιλιες –πλην όμως πιο ευγεστες κ πληθωρικες- τις σερβιρουν σαν συνοδευτικα με τις μπυρες ή το κρασι ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ σε πολλα μαγαζια ακομα και της ιδιας περιοχης.

Κατά τις 1:30 φτανει η ωρα του λογαρισμου και μας φερνουν δυο αποδειξεις που σε συνολο ηταν 51 ευρω όταν όμως πηγαμε να πληρωσουμε με εβγαλαν ένα μπακαλοχαρτο που ελεγε 75,60 ευρω!! Τους λεω καλα που είναι το υπολοιπο και μ΄ένα χαζοχαρουμενο υφος μου απαντανε καπου θα επεσε!! Με τα πολλα και αφου ειδαν ότι επεμενα μου εφεραν μια ακομη μια αποδειξη 25 ευρω.

Κοιταω τις αποδειξεις η πρωτη ειχε εκδοθει 14:30 η δευτερη 19:02 και η τριτη 19:04 αλλα με προηγουμενη ημερομηνια!!

Δε ξερω αν πεσαμε στη περιπτωση αλλα δεν προκειται να ξαναπαμε εκει..

Όμως στη περιοχη υπαρχουν και αρκετα μαγαζια που σεβονται τους πελατες ακομα και πιο κεντρικα. Εχει τυχει να παραγειλουμε σαλατα για δυο ατομα πολύ νοστιμη και μισο κιλο κρασι και ο λογαριασμος –με γνησια αποδειξη- να είναι 8 ευρω.

Πριν δυο μερες σε άλλο μαγαζι πανω στη πλατεια με 2 μπυρες που παραγγειλαμε μας εφεραν μια ποικιλια που ουδεμια σχεση ειχε με αυτές που χρεωνουν 15ευρω καποιοι πονηροι..

Ο κοσμος εχει αρχισει και ζητα ποιοτητα και σεβασμο.

Οποιοι το καταλαβουν θα κανουν πρωτιστως καλο στον εαυτο τους και στα καταστηματα τους και μετα σε ολους τους υπολοιπους.

Δυστυχως όμως μαζι με ξερα καιγονται και τα χλωρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!