tromaktiko: Παρέμβαση Παπανδρέου για το κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παρέμβαση Παπανδρέου για το κέντρο της Αθήνας



Παρέμβαση Παπανδρέου για το κέντρο της Αθήνας
Μπα, ξύπνησες από τον λήθαργο;
«Η Αθήνα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η έννοια της δημοκρατικής πόλης, όμως σήμερα ο πολίτης ζει αποξενωμένος από την πόλη», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τα προβλήματα του κέντρου της πρωτεύουσας.
«Η καταδίκη της βίας δεν αρκεί», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται στη χώρα μια νέα θέσπιση της δημοκρατίας που θα εγγυηθεί θεσμούς οι οποίοι θα καλλιεργούν τη συμμετοχή των πολιτών.
Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι το κέντρο βιώνει φαινόμενα παρακμής και συσσωρευμένα προβλήματα οι ρίζες των οποίων ανάγονται στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ενώ, όπως είπε, συχνά στον δημόσιο λόγο τα προβλήματα της Αθήνας απλουστεύονται και επικεντρώνονται στην συγκέντρωση μεταναστών στο κέντρο της πόλης.
Τα προβλήματα είναι κοινωνικά και η λύση πρέπει να είναι πολιτική ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία.
Όλοι οι Αθηναίοι θυμούνται την πόλη στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η ευκαιρία εκείνη πήγε χαμένη και σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!