tromaktiko: Περί απογραφής

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Περί απογραφής



Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε πια για την απογραφή και ΕΛΕΟΣ που για άλλη μια φορά πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δείξουμε πόσο Ελληναράδες είμαστε!

1.Σχετικά με τις προλήψεις: πολύ πιθανόν κάποιους να τους πήραν μεσω κάποιου μέσου, αλλά οι περισσότεριο είναι άνεργοι. Εγώ είμαι απογραφέας στο Δήμο μου, καθώς επίσης και η αδερφή μου και όλα τα ατομα στις ομαδες μας είμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ! Καταλαβαίνω την αγανάκτηση της κοπέλας που δεν την καλέσαν(κ εμεις είμαστε τετραμελής οικογενεια και είμαστε και οι 4 άνεργοι) αλλά είναι πολύ πιθανό και ο συνταξιούχος που την απέγραψε να παίρνει 400 ευρώ και να έχει να συντηρήσει και μια οικογένεια!
2.Η άλλη ραδιοαρβύλα που άκουσα είναι κάτι για 1000 ευρώ.....πετυχημένο;! Η πληρωμή θα γίνει με πολυ συγκεκριμένο τρόπο: 1.7 για κάθε σπίτι και 1.3 για κάθε κάτοικο που απογραφουμε. Ο κάθε απογραφέας εχει μαξιμουμ 150 σπίτια(εγω πχ εχω 130), το κάθε σπίτι έχει μεσο όρο 2 άτομα, κάποια σπίτια είναι κενά, κάποιους δεν θα τους βρούμε ποτέ, θα γίνουν κ κάποιες κρατήσεις.....οπότε υπολογίστε! Στην καλύτερη 400-500 ευρώ που δεν ξέρουμε καν πότε και αν θα τα πάρουμε!

3.Δεν ρωτάμε ποιος έχει λέβητα,ποιος δέχεται επισκέψεις,πόσα ακίνητα έχει ο καθένας και τι μισθο/σύνταξη/επιδοματα παίρνει ο καθένας!Οι ερωτήσεις αφορούν στο τι είδους πηγη ενέργειας χρησιμοποιει κάθε κατοικία για τις βασικές δραστηριότητές της (μαγειρεμα,θέρμανση,ζεστό νερο) και ποια είναι η κύρια πηγή πόρων του καθενός!Που στην τελική δεν ζητάμε και το Ε9...και ψέματα να μας πουν δεν μπορουμε να το ξέρουμε!Σχεδόν σε κάθε σπίτι που μπαίνω,αφου τελειωσουμε μου λενε "α αυτο ηταν;;κ είχα ακουσει οτι ρωτατε κ αυτο κ εκεινο και τ αλλο!"

4.Για τον Νο1 εξυπνάκια από το Αιγάλεω "Το κόλπο γωστό,τις ημέρες που δουλεύουν δεν βγαίνουν για καταμέτρηση περιμένουν το Σ/Κ και πάλι όμως ειναι άφαντοι.Μην τολμήσουν όμως να πάρουν τηλ και πουν οτι ηρθαμε και δεν σας βρήκαμε αλλοίμονό τους." Εχει δικιο!!Ειναι δικό μας το φταίξιμο που νομίζουμε οτι τα ευκολως εννοουμενα παραλείπονται....επειδή προφανώς απο κάποιους δεν εννοουνται πολύ ευκόλως ας τα κάνουμε νια νια!Λοιπόν ο κάθε απογραφέας εχει 1 με 1.5 τετράγωνο!Αυτο το τετράγωνο εχει 10 με 15 πολυκατοικίες!Θα ξεκινησει λοιπον απο κάπο! ια πολυκατοικια...σε οσες κατοικιες λειπουν οι κατοικοι ή δεν ανοιγουν, θα αφησει ενα ειδοποιητηριο που γραφει ωρα κ μερα που πέρασε και ενημερώνει για το πότε θα ξαναπερασει!Αναγράφει το όνομα του το τηλέφωνο του (που σημειωτέον το αφηνει για να χρησιμοποιηθει...δηλαδη αν κάποιος θα λειπει όλη μέρα για 3 μέρες δεν υπάρχει λόγος ο απογραφέας να πάει 5 φορές και να μην τον βρει!Γι αυτο αφήνουμε το τηλεφωνο μας, για να μας πάρει και να κλεισουμε ενα ραντεβου και ευχαριστούμε πάρα πολυ οσους το κανουν,μας διευκολυνουν πάρα πολυ).Λοιπον,μόλις ολκλήρωσει ο απογραφεας μια πολυκατοικία ή εστω τις περισσοτερες κατοικιες απο αυτή θα πάει στη διπλανή πολυκατοικία κοκ! Ο κάθε απογραφέας είναι μόνος του!Τους κλωνους τους αφήνουμε στο σπιτι!Δεν μπορούμε να παμε σε 150 σπίτια ταυτοχρονα ούτε μπορούμε να χτυπάμε τα κουδούνια στις 3 το μεσημέρι ή στις 11 το βραδυ!Κ εγώ έχω 12 πολυκατοικίες και έχω πάει στις 10!Τέλος, ας πουμε πάλι οτι εμείς πληρωνομαστε ανα κατοικια και ανα ατομο που απογραφουμε...αν πουμε οτι πηγαμε και δεν βρηκαμε κανεναν δεν θα παρουμε μία!!! Το καταλάβαμε τώρα;;;

Λοιπον αρκετά με τις εξυπνάδες!Ενημερωθείτε πρώτα και μετά μιλήστε!Ολοι σχεδόν οι τομεαρχες και οι απογραφεις είναι άνεργοι και τους βγαίνει η πίστη για ελάχιστα χρήματα...Εχουμε ολη την κούραση, το άγχος και την ανασφάλεια ,έχουμε και τους αργόσχολους να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους!

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!