tromaktiko: Τον Ιούνιο θα αποδώσει η διαδικασία αξιολόγησης της δημόσιας περιουσίας (Παπακωνσταντίνου)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τον Ιούνιο θα αποδώσει η διαδικασία αξιολόγησης της δημόσιας περιουσίας (Παπακωνσταντίνου)



Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, στα πλαίσια ερώτησης στη Βουλή, τον Ιούνιο αναμένεται να αποδώσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αξιολόγησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι οι προτάσεις αξιοποίησης θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και να υλοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη και τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της διεθνούς αγοράς. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την πλήρη καταγραφή και αξιολόγηση κάθε στοιχείου του χαρτοφυλακίου αξιοποιήσιμων ακινήτων με τη συνδρομή χρηματοοικονομικών και εξειδικευμένων συμβούλων.

Τέλος, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι η διαδικασία αξιοποίησης αναμένεται να ενδυναμωθεί από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ήδη έλαβε ή σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, όπως ενδεικτικά είναι: η σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών, η εισαγωγή του θεσμού της "επιφάνειας", δηλαδή του νομικού διαχωρισμού της γης από τα υπερκείμενα κτίσματα, η εισαγωγή του θεσμού της τουριστικής κατοικίας κ.λ.π.


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!