Το γεγονός αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη, η οποία, διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τους Ισραηλινούς.
Τα παραπάνω επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, στη διάρκεια σύσκεψης του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Προβολής του νομού Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Η σύσκεψη διεξήχθη, υπό την προεδρία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιμελητηρίων, συνδέσμων, και άλλων φορέων που συγκροτούν τον Οργανισμό.
Ο Οργανισμός συγκροτήθηκε το 2006, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αδρανοποιηθεί ουσιαστικά λόγω διαφωνιών. Την πρόθεση τους για επαναδραστηριοποίηση στο φορέα εκδήλωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, υπό την αίρεση της έγκρισης της γενικής συνέλευσης, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, ενώ θα γίνει άνοιγμα και σε άλλους φορείς να δραστηριοποιηθούν, όπως οι εστιάτορες και εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων και άλλοι παράγοντες της αγοράς.
Όπως είπε, ο κ. Μπουτάρης για να αναδειχθεί ο τουρισμός της πόλης θα πρέπει να γίνουν βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ επανέλαβε ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να εκμεταλλευθεί ότι υπερτερεί, έναντι των άλλων ελληνικών πόλεων, λόγω της παρουσίας, στο παρελθόν, του εβραϊκού και του οθωμανικού στοιχείου.
«Κάθε χρόνο 700.000 Έλληνες επισκέπτονται την Τουρκία και 100.000 Τούρκοι την Ελλάδα. Στόχος, να διπλασιαστούν σε πρώτη φάση οι τουρίστες από τη γειτονική χώρα. «Επίσης, πρέπει να εκμεταλλευθούμε την κρίση που υπάρχει στη σχέση Ισραήλ -Τουρκίας», είπε ο κ. Μπουτάρης και επισήμανε ότι εκτός από την πόλη της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αναδειχθούν αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
«Ο Όλυμπος είναι περισσότερο γνωστός στο εξωτερικό από τη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τους παραβρισκόμενους στη σύσκεψη να γίνει τροποποίηση του καταστατικού του οργανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις.
real.gr