tromaktiko: «Να συνεχιστεί η βοήθεια στο Πακιστάν»

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Να συνεχιστεί η βοήθεια στο Πακιστάν»



«Να συνεχιστεί η βοήθεια στο Πακιστάν»Την άποψη ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν τη βοήθεια τους προς το Πακιστάν εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος όμως τόνισε «ότι κατανοεί την απογοήτευση του Κογκρέσου για την έλλειψη συνεργασίας από το Ισλαμαμπάντ κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού».
Δεν υπάρχει "καμία απόδειξη" ότι οι πακιστανοί ηγέτες γνώριζαν την παρουσία του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ, την πόλη όπου δολοφονήθηκε από αμερικανούς κομάντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Μετά την επιχείρηση της 2ας Μαΐου στην διάρκεια της οποίας ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε, μαίνεται στις ΗΠΑ η συζήτηση σχετικά με τη στάση που θα υιοθετηθεί έναντι του Ισλαμαμπάντ, που επίσημα είναι σύμμαχος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αλλά κατηγορείται ότι παίζει διπλό παιχνίδι.
Μέλη του Κογκρέσου ζητούν την ακύρωση ή την αναθεώρηση της βοήθειας της Ουάσιγκτον προς το Πακιστάν, το οποίο έλαβε ακόμη 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ το 2010.
«Αν ήμουν Πακιστανός, θα θεωρούσα ότι έχω ήδη πληρώσει το τίμημα. Ταπεινώθηκα, οι Αμερικανοί μου έδειξαν ότι μπορούν να έρθουν και να το κάνουν αυτό με πλήρη ατιμωρησία», εξήγησε από την πλευρά του ο Γκέιτς αναφερόμενος στην επιδρομή των ΗΠΑ στο Αμποταμπάντ.
Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι η βοήθεια πρέπει να συνεχιστεί λόγω των «σημαντικών συμφερόντων» των ΗΠΑ στο Πακιστάν, μια χώρα με πυρηνικά όπλα από την οποία περνά ένα μεγάλο μέρος της επιμελητειακής υποστήριξης για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!