tromaktiko: Μολότοφ σε σύνδεσμο φιλάθλων

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μολότοφ σε σύνδεσμο φιλάθλων



Βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, γκλομπ και άλλα αντικείμενα εντόπισαν αστυνομικοί, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ σε σύνδεσμο φιλάθλων στα Χανιά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθησαν τρεις...
 ημεδαποί, ηλικίας 29, 29 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί Οπλων».

Πιο αναλυτικά -και σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία- προχθές το βράδυ οι Αρχές πραγματοποίησαν οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, 'μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ότι εντός συνδέσμου φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας υπήρχαν βόμβες μολότοφ'.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την έρευνα εντός του συνδέσμου φιλάθλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερις εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ), αποτελούμενοι από πλαστικές φιάλες νερού με βενζίνη και πάνω σε αυτές ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες κινεζικής κατασκευής
- Ενα σωστικό καπνογόνο.
- Ενα σφυρί θραύσης υαλοπινάκων.
- Ενα σφυρί - βαριοπούλα.
- Ενας λοστός σιδερένιος.
- Ενα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκ.
- Ενα αυτοσχέδιο πιστόλι - στυλό εκτοξεύσεως φωτοβολίδων.
- Ενα πλαστικό μπιτόνι 4 λίτρων με βενζίνη.
- Ενα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και
- Ενα αυτοσχέδιο χωνί, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των φιαλών με βενζίνη.

Επιπλέον, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προσήχθησαν είκοσι τέσσερα άτομα, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντός του συνδέσμου. Συνελήφθησαν τρεις εξ αυτών για την κατοχή των παραπάνω κατασχεμένων αντικειμένων. Οι υπόλοιποι είκοσι ένας, μεταξύ των οποίων δύο 17χρονοι, αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και δεν προέκυψε κατηγορία σε βάρος τους, αφέθησαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Για τα γεγονότα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Π. Μουρτζανός και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Αρτ. Κουτσαυτάκης, σύμφωνα με τους οποίους, λόγω της άφιξης στα Χανιά φιλάθλων της ΑΕΚ για τον τελικό του Χαντμπολ με την ομάδα των Βριλησσίων και επειδή υπήρχαν φόβοι για ενδεχόμενη συμπλοκή με οπαδούς του Παναθηναϊκού, είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η έφοδος στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊκού έγινε στις 8 προχθές το βράδυ

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!