tromaktiko: «Όχι» στην καθολική απαγόρευση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας λέει η Ζυρίχη

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«Όχι» στην καθολική απαγόρευση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας λέει η Ζυρίχη



Οι κάτοικοι της Ζυρίχης, στην Ελβετία, απέρριψαν τις προτεινόμενες απαγορεύσεις που αφορούν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία...
και τον «αυτοκτονικό τουρισμό», δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Οι πολίτες της Ζυρίχης έπρεπε να κληθούν να αποφασίσουν εάν η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα απαγορευτεί καθολικά και εάν θα επιτρέπεται μόνο σε πολίτες της Ζυρίχης. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, δείχνουν ότι είπαν «όχι» και στις δύο προτάσεις και ότι επιθυμούν τη διατήρηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας χωρίς περιορισμούς.
Τα τελευταία χρόνια η Ζυρίχη έχει αποκτήσει τον χαρακτηρισμό πόλης με «αυτοκτονικό τουρισμό». Άνθρωποι σε απόγνωση με ανίατες ασθένειες από τη Βρετανία και τη Γερμανία έρχονται στη Ζυρίχη να πεθάνουν με τη βοήθεια της οργάνωσης Dignitas.

Σε περίπτωση που η πρόταση περνούσε και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία επιτρεπόταν μόνο σε Ελβετούς, αυτό θα σήμαινε ότι έχαναν αυτό το δικαίωμα πολίτες άλλων κρατών.
Κάθε χρόνο περίπου 200 άτομα -ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι- πηγαίνουν στη Ζυρίχη με στόχο την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Εάν, όντως, το δημοψήφισμα δείξει ότι οι Ελβετοί επιθυμούν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία χωρίς όρια, αυτό μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να αλλάξει τα σχέδιά της και να μην προτείνει μεταρρυθμίσεις σε νομοσχέδιο που αφορά την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν να πηγαίνουν μόνο οι ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, καθώς και ο περιορισμός του «αυτοκτονικού τουρισμού».
tanea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!