tromaktiko: Πού είσαι φοιτητή; Πού είσαι άνεργε; Γιατί δεν είσαι στους δρόμους;

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πού είσαι φοιτητή; Πού είσαι άνεργε; Γιατί δεν είσαι στους δρόμους;



Αναρωτιέμαι που είναι όλη η φοιτητική και μαθητική νεολαία που είναι το εκατομμύριο των ανέργων.
Γιατί δεν παρευρίσκεται μόνιμα στο Σύνταγμα και στις κεντρικές πλατείες όλων των ελληνικών πόλεων και να διαμαρτύρεται για τα όνειρα και το μέλλον που τους έχουν κλέψει;;;

Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ εκ των πραγμάτων να παραμένω συνεχώς στο Σύνταγμα, είμαι 36, έχω μικρά παιδιά, έχω ευτυχώς ακόμη τη δουλειά μου και εργάζομαι σκληρά για να τα φέρω βόλτα, για να επιβιώσει η οικογένειά μου σ´αυτό το σαθρό κράτος και τον άδικο κόσμο. Από την άλλη σέβομαι τον εργοδότη μου με τον οποίο είμαι δόξα τω θεώ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής και δεν απεργώ. Παρόλα αυτά πήγα να δώσω το παρόν μετά τη δουλειά μου σήμερα στο Σύνταγμα. Πήγα και θα συνεχίσω να πηγαίνω για τα παιδιά μου και για σένα, αλλά και για μένα, γιατί μπορεί να μην έχω αύριο δουλειά, να να μην έχω να ταΐσω το παιδί μου, αλλά και για να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου, έτσι ώστε αν με ρωτήσει αργότερα το παιδί μου τι έκανα εγώ, να του πω ότι ήμουν εκεί στον αγώνα και φώναζα για να μην περάσει ο νεοφασισμός των τοκογλύφων. Εσύ τι θα πεις στα αυριανά σου παιδιά?

Αν ήμουν στην ηλικία σου φοιτητή ή στη θέση σου άνεργε, θα είχα στρατοπεδεύσει στο Σύνταγμα και δεν θα κουνιόμουν από κει ώσπου να φύγουν οι τρομοκράτες ´πωλητικοί´ και τα αφεντικά τους οι τοκογλύφοι τραπεζίτες.

Θα πήγαινα να διατρανώσω ότι δεν θα πληρώσω εγώ τα λάθη, τις παραλείψεις και τις μίζες των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών οι οποίοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξα με τη ψήφο μου και δεν σεβάστηκαν ούτε τον όρκο τους, ούτε το μισθό τους από τους φόρους μου.

Θα πήγαινα να διατρανώσω ότι δεν θα επιτρέψω στους διεθνείς τοκογλύφους, να τζογάρουν με την επιβίωση των λαών.

Θα πήγαινα να διεκδικήσω την ελευθερία μου. Να διεκδικήσω τη ζωή που μου κλέβουν, τη δουλειά μου. Να διεκδικήσω την ψυχική μου υγεία που έχουν διαταράξει. Την παιδεία, την περίθαλψή μου, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και όλες τις παναθρώπινες αξίες που έχουν καταστρατηγήσει οι σάπιοι εξουσιαστές μου.

Τα γήπεδα του ποδοσφαίρου τα γεμίζεις όμως και πας και σκοτώνεσαι με τους αντίπαλους οπαδούς της άλλης ομάδας, κατεβαίνεις στο δρόμο γιατί υποβιβάζεται η ομάδα σου επειδή έκανε απάτη ή επειδή χρωστάει για να παίζουν τα αφεντικά τα στοιχηματάκια τους. Ταξιδευεις στο εξωτερικό να δεις την ομάδα σου, αλλά δεν κατεβαίνεις στη πλατεία που είναι δίπλα σου.

Σε είδα πάλι να πορώνεσαι κομματικά να είσαι το ίδιο θύμα με τη πλειοψηφία των νέων της δικής μου φοιτητικής θητείας. Κομματόσκυλα και φερέφωνα στη δίνη των υπευθύνων της καταστροφής. Χάπατα και χάφτες αμάσητης τροφής μπας και βολευτείς, επειδή έτσι σου μαθε ο μπαμπάς και η μαμά. Μην παραμυθιάζεσαι. Τη λύση δεν γίνεται να τη δώσουν αυτοί που τη προκάλεσαν. Τη λύση θα τη δώσουμε μόνο εμείς. Ουτε ο αριστερός ούτε ο δεξιός αλλά μόνο ο ελληνικός λαός.

Ξεκολληστε μάγκες βάλτε ένα χεράκι να ξεμπερδεύουμε με τους δυνάστες μας. Απελευθωρείτε και απελευθερώστε και μας απ' αυτούς. Κρεμόμαστε από σας, μη μας απογοητεύετε. Εσείς στη τελική είστε ή θα είστε τα μεγαλύτερα θύματα των απάθρωπων αλλαγών που μας επέβαλαν και μας επιφυλάσουν ακόμη οι διεθνείς τρομοκράτες και οι μεσάζοντες οι πολιτικοί μας. Αντιδράστε και μη διχάζεστε σε ανούσιες διαμάχες. Ο εχθρός είναι γνωστός και συγκεκριμένος και είναι κοινός. Το συνδικάτο του διαβόλου θα σε εξοντώσει. Ξύπνα. Πλέον δεν σε υπολογίζουν. Ο αγώνας είναι ένας η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της, τα χρέη, τα μνημόνια και τους ξένους λιμοκοντόρους του ΔΝΤ και της Τροικας. Άρνηση πληρωμής και διαγραφή του επαχθούς χρέος. Απελευθέρωση της χώρας από τους δοσιλόγους εφιάλτες και από τη φαυλοκρατία των μιζαδόρων κρατικών μεσαζόντων. Αναθεώρηση του συντάγματος. Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Δημιουργία κράτους πλήρους διαφάνειας, δικαιοσύνης, ισονομίας, ισοτιμίας και προοδευτισμού. Τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Λύσεις υπάρχουν αλλά τις αποσιωπούν σε παραπληροφορούν και σε τρομοκρατούν, διότι έχουν να επιτελέσουν το έργο τους το οποίο είναι το ξεπούλημα όσο όσο της κρατικής περιουσίας η οποία ανήκει σε όλους μας και κανένας δεν έχει δικαίωμα να την εκποιήσει.

Μας τρομοκρατούν καθημερινά γιατί μας θέλουν σε καταστολή για να συναινέσουμε στη καταδίκη που μας ετοιμάζουν. Ελάτε να δούμε που μπορούμε να συμφωνήσουμε για να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Ελάτε να πούμε το νέο ΌΧΙ ειρηνικά και πολιτισμένα. Χωρίς κομματικές σημαίες. Ελάτε να τους τρομοκρατήσουμε εμείς. Να τους δείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε, ότι δεν θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Μας λένε ότι είμαστε σε πόλεμο. Κανένας πόλεμος όμως δεν κερδήθηκε χωρίς μάχη.
Σε περιμένω στη πλατεία!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!