tromaktiko: Τέλεια καλοκαιρινή τάρτα

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τέλεια καλοκαιρινή τάρτα



Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
Ξεφλουδίζουµε τα ποµοντόρια και τα...
 κόβουµε στη µέση. Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα. Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Τα ψήνουµε, να καραµελώσουν, στους 170οC για 1 ώρα και 30΄. Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Κόβουµε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα. Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.

Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέµα και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160οC για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρεται κρύα το καλοκαίρι.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 90 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!