tromaktiko: Δολοφονήθηκε στέλεχος οργάνωσης αγροτών στον Αμαζόνιο

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δολοφονήθηκε στέλεχος οργάνωσης αγροτών στον Αμαζόνιο



Δολοφονήθηκε στέλεχος οργάνωσης αγροτών στον ΑμαζόνιοΠρόεδρος της ένωσης μικρών αγροτών στη βόρεια πολιτεία Ροντόνια, της περιοχής του Αμαζονίου στη Βραζιλία, δολοφονήθηκε μπροστά στην οικογένειά του την Παρασκευή.
Οι διενέξεις για την γη και τους φυσικούς πόρους στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν κλιμακωθεί.

Ο Αντελίνου Ράμος, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βραζιλίας είναι άγνωστο από ποιον δολοφονήθηκε.
Ο θάνατός του σημειώθηκε δύο ημέρες μετά από την δολοφονία ενός συλλέκτη καουτσούκ και γνωστού ακτιβιστή για την προστασία των δασών Ζουάου Κλαούντιου Ριμπέιρου ντα Σίλβα και της συζύγου του Μαρία ντου Εσπίριντου Σάντου στην πολιτεία Πάρα.

Οι δολοφονίες σημειώνονται μερικές ημέρες μετά την τροποποίηση του νόμου για τη χρήση της γης που πέρασε η κάτω βουλή. Επικριτές της λένε ότι ευνοεί τα συμφέροντα της αγροτοβιομηχανίας και ενδέχεται να πλήξει τις προσπάθειες προστασίας των δασών του Αμαζονίου. Την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι ανέφεραν μεγάλη αύξηση της αποψίλωσης δασικών εκτάσεων που ίσως πυροδότησε η συζήτηση σχετικά με νόμο ο οποίος παρέχει αμνηστία σε όσους έχουν κατηγορηθεί για παράνομη υλοτομία τα τελευταία χρόνια. Η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ διέταξε να διεξαχθεί έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές για τις δολοφονίες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!