tromaktiko: Αντίο... παιχταρά

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αντίο... παιχταρά



Την τελευταία εντός έδρας «παράστασή» μπροστά στο κοινό του, του δίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η εφετινή χρονιά να φύγει και να μην ξανάρθει για τον Παναθηναϊκό. Όλοι περιμένουμε πως και πως να τελειώσει, για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούμε εφέτος. Δυστυχώς όμως μαζί με την αγωνιστική περίοδο, θα αποχαιρετήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες, αν όχι τον μεγαλύτερο μιας και μιλάμε για εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας, που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Τον τεράστιο Ζιλμπέρτο Σίλβα.


Ο «αόρατος τοίχος» μπήκε το καλοκαίρι του 2008 ανέλπιστα στην ζωή μας και εκτός από την άνοδο του αγωνιστικού πήχη της ομάδας, προσέθεσε απίστευτο κύρος στον σύλλογο, καθώς η «σελεσάο» ξεκινούσε πάντα από το όνομά του. Και λέμε ανέλπιστα, γιατί βάσει των μεταγραφών που είχαν προηγηθεί, κανείς δεν περίμενε να δει στα... πράσινα εν ενεργεία παίκτη και μάλιστα αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας. Ξεχνάτε μήπως τα... ξενύχτια που έριχναν οι γαυροφυλλάδες περιμένοντας να κληθεί στην Εθνική ομάδα ο Ριβάλντο; Στον Παναθηναϊκό δεν είχαν τέτοιο άγχος, καθώς ήξεραν ότι όλοι οι προπονητές ήθελαν τον απόλυτο επαγγελματία που λέγεται Ζιλμπέρτο Σίλβα στην υπηρεσία τους.

Η οικονομική κατάσταση όμως στους «πράσινους» είναι τέτοια που ο Βραζιλιάνος σε λίγες ημέρες δεν θα είναι κοντά μας. Αν και υπάρχουν ακόμη δημοσιεύματα που θέλουν την ΠΑΕ να σκέφτεται να του κάνει πρόταση για μονοετές συμβόλαιο, εκείνος την απόφασή του την έχει πάρει. Έχει ήδη στείλει τα πράγματα πίσω στην πατρίδα του και έχει πουλήσει το αυτοκίνητό του, δείχνοντας πως δύσκολα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Την Κυριακή, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να τον δουν από κοντά, καθώς το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι το τελευταίο εντός έδρας του “τριφυλλιού” και όλοι πρέπει να βρεθούν στο ΟΑΚΑ για να τον αποχαιρετήσουν. Έτσι, όπως αξίζει σε έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης, του χαρακτήρα και της ποιότητας του τεράστιου ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ.

Βέβαια, ο Βραζιλιάνος ενδεχομένως να μην είναι και ο μοναδικός που θα αποχαιρετήσει τους «πράσινους», αλλά ουδείς θέλει να σκέφτεται πως κάποιος εκ των υπόλοιπων π.χ Σισέ, Λέτο κτλ, θα πουληθεί το καλοκαίρι...

www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!