tromaktiko: Δελτίο τύπου για τα προβλήματα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου για τα προβλήματα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ



Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους... εργαζόμενους του ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην Ελευσίνα που βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση, με περιφρούρηση του καταστήματος, από την Παρασκευή 28 Μάη του 2011.

Εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ εργάζονταν σε απαράδεκτες συνθήκες, έμεναν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πληρώνονταν με κουπόνια και, όσοι αντιδρούσαν, απειλούνταν με δυσμενείς μεταθέσεις και απολύσεις.

Από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων ο μεγαλοεπιχειρηματίας Αποστόλου, ιδιοκτήτης των ΑΤΛΑΝΤΙΚ, αποκόμισε τεράστια κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν η κερδοφορία της επιχείρησης άρχισε να μειώνεται, πριν μερικούς μήνες, η ιδιοκτησία προχώρησε σε πτώχευση, προσφεύγοντας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, φορτώνοντας τη «χασούρα» στις πλάτες των εργαζόμενων. Λες και, όταν τα ευρώ έρρεαν άφθονα, ο Απόστολου τα μοιραζόταν μαζί τους(!).

Από το περασμένο καλοκαίρι, δεκάδες εργαζόμενοι στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ έχασαν τη δουλειά τους χωρίς να πάρουν καν αποζημίωση και πολλοί άλλοι είναι για μήνες απλήρωτοι, όπως οι συνάδελφοι στο κατάστημα της Ελευσίνας, το οποίο η εργοδοσία αποφάσισε να κλείσει, πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο.

Η στάση της εργοδοσίας των ΑΤΛΑΝΤΙΚ δεν είναι ούτε πρωτοφανής, ούτε τυχαία. Τη συναντάμε καθημερινά και πηγάζει από τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα.

Σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, μεγαλοεργοδότες, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκουν το τέλειο πρόσχημα για να ισοπεδώσουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, με μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, που τα απεργάζονται εδώ και χρόνια και που τελευταία έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Στο πλευρό τους έχουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.) που «έσερνε» τους εργαζόμενους στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ στα υπουργεία, «για να πάρει ο κακομοίρης ο Αποστόλου επιδότηση» και υπονόμευε τον αγώνα τους.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζόμενων στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Τους βοήθησαν να οργανώσουν τον αγώνα τους για διατήρηση των θέσεων εργασίας και δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ και τους καλούμε να οργανωθούν στο Κλαδικό τους Σωματείο. Να παλέψουν μαζί με τους συναδέλφους του κλάδου, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να γίνουν τα αφεντικά του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν και τον καρπώνονται τα μονοπώλια.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!