tromaktiko: Σχετικά με τον Κοπέρνικο

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σχετικά με τον Κοπέρνικο



Αγαπητέ μου φίλε ο Κοπέρνικος ήταν σίγουρα ένας πολύ σημαντικός αστρονόμος, αλλά δεν ήταν ο ιδρυτής της ηλιοκεντρικής θεωρίας... που δεν ήταν άλλος από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, ο οποίος ανήκε στου Ίωνες φιλόσοφους. Παραθέτω παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από τη βιογραφία του:
Ο 'Αρίσταρχος ο Σάμιος' (310 π.Χ. - περίπου 230 π.Χ.) ήταν Έλληνας αστρονόμος και μαθηματικός, που γεννήθηκε στη Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος, θέτοντας τον Ήλιο και όχι τη Γη, στο κέντρο του γνωστού Σύμπαντος (για το λόγο αυτό είναι συχνά γνωστός ως ο "Έλληνας Κοπέρνικος"). Οι ιδέες του περί Αστρονομίας δεν είχαν γίνει αρχικά αποδεκτές και θεωρήθηκαν κατώτερες από εκείνες του Αριστοτέλη και του Πτολεμαίου, έως ότου αναγεννήθηκαν επιτυχώς και αναπτύχθηκαν από τον Κοπέρνικο περίπου 2000 χρόνια μετά. (Πηγή: Βικιπαίδεια)
Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν ορθότερο ο Κοπέρνικος να αναφέρεται ως Πολωνός Αρίσταρχος και όχι ο Αρίσταρχος ως Έλληνας Κοπέρνικος.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!