tromaktiko: Νυχτερινή Ποδηλατάδα

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Νυχτερινή Ποδηλατάδα



Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε. Οι μέρες μεγάλωσαν, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν και η επιθυμία μας να ποδηλατήσουμε έγινε πιο έντονη.



Θα έχετε παρατηρήσει, ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται οι ποδηλάτες που επιλέγουν να ποδηλατήσουν κατά τις νυχτερινές ώρες αποφεύγοντας κατά αυτό τον τρόπο τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας που συνήθως συναντάμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όμως η ενασχόληση μας με το αγαπημένο μας δίκυκλο κατά τις νυχτερινές ώρες μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν τηρηθούν κάποιοι απλοί, αλλά πολύ βασικοί για την ασφάλεια μας κανόνες.



Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε διαπιστώσει ότι η ορατότητα το βράδυ είναι περιορισμένη σε σύγκριση με τον ορατότητα που υπάρχει κατά την διάρκεια της ημέρας. Για το λόγο αυτό, όταν αποφασίσουμε να ποδηλατήσουμε το βράδυ πρέπει να έχουμε στον μυαλό μας ότι είναι απαραίτητο να "βλέπουμε" και να μας "βλέπουν". Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει να τοποθετήσουμε στον ποδήλατο μας τον κατάλληλο φωτισμό, εμπρός και πίσω(κυρίως χρησιμοποιούνται φώτα τύπου LED, που είναι δυνατά και χαμηλά στην κατανάλωση της μπαταρίας) προκειμένου και να είμαστε ορατοί στους υπόλοιπους οδηγούς αλλά και να βλέπουμε μπροστά μας ανάλογα την κατεύθυνση που επιλέγουμε.
Σημαντικό επίσης είναι κατά τις βραδινές ώρες να επιλέγουμε διαδρομές σε δρόμους με καλό και επαρκή φωτισμό, διαδρομές που μας είναι γνωστές όσο αφορά τις δυσκολίες τους και αν είναι δυνατόν με λίγη κίνηση.
Φροντίζουμε πάντα να ενημερώνουμε τους οικείους μας με το πού σκοπεύουμε να ποδηλατήσουμε προκειμένου αν μας συμβεί κάποιο ατύχημα να ξέρουν που να μας αναζητήσουν.
Όπως πάντα ελέγχουμε το ποδήλατο μας να είναι σε άριστη λειτουργικά κατάσταση. Μία βλάβη στο ποδήλατο μας είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπισθεί τις βραδινές ώρες.
Εφαρμόζοντάς τις παραπάνω οδηγίες , θα μπορέσουμε να έχουμε μια όμορφη και ασφαλή νυχτερινή ποδηλατάδα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.


http://chania-trekkbikers.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!