tromaktiko: Λευκωσία: Βαρύ το κατηγορητήριο για τον υπαστυνόμο που εμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Λευκωσία: Βαρύ το κατηγορητήριο για τον υπαστυνόμο που εμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας



Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για πορνεία και εκμετάλλευση ενηλίκων οι...
Νίκος Θεοδώρου, 56 χρόνων, ανώτερος υπαστυνόμος από τη Μακεδονίτισσα, Μινγκχία Χουά, άλλως «Νάνσι», 43 χρόνων, από την Κίνα και Παναγιώτης Κοσιάρης, 68 χρόνων, από τη Λευκωσία.

Μετά την άρνηση των κατηγοριών ορίστηκε ακρόαση της υπόθεσής τους για τις 12 Σεπτεμβρίου 2011 και μέχρι τότε οι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση €50.000 ο καθένας. Επίσης στον πρώτο κατηγορούμενο ετέθη όρος να μην έχει καμιά επικοινωνία με τις παραπονούμενες Κινέζες οι οποίες παραμένουν στην Κύπρο μόνο και μόνο για να καταθέσουν στη δίκη. Η κράτηση της «Νάνσι» θα αποφασιστεί σήμερα από το Δικαστήριο.

Οι περισσότερες κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εκμετάλλευσης πόρνης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καθώς και της μαστροπείας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώτο κατηγορούμενος ανάμεσα στα άλλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για:
- Απόσπαση €5.500 με ψευδείς παραστάσεις από παραπονούμενες Κινέζες.
- Δεκασμός δημόσιου λειτουργού, αφού αποδέχθηκε ως αντάλλαγμα σεξουαλική επαφή με την κατηγορούμενη 2 για να τη βοηθήσει να αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο.
- Συνέργησε στη διατήρηση οίκου ανοχής.
- Παραμέλησε υπηρεσιακό καθήκον εσκεμμένα (είχε υποχρέωση από το Νόμο να το εκτελέσει), δηλαδή ενώ γνώριζε ότι λειτουργούσε οίκος ανοχής παρέλειψε να το αναφέρει.
- Αποκάλυψε κρατικό μυστικό, δηλαδή αποκάλυψε σε άλλο πρόσωπο ότι η ΥΑΜ Αρχηγείου θα διεξήγαγε επιχείρηση για έλεγχο αλλοδαπών.

Η δεύτερη κατηγορούμενη κατηγορείται για:
- Εμπορία συμπατριώτισσών της, τις οποίες βοήθησε να έρθουν στην Κύπρο και τις πίεζε να εκπορνευτούν.
- Αποζούσε εν μέρει από κέρδη πορνείας.
- Εκμετάλλευση εργασίας, ανάγκασε συμπατριώτισσά της να κάνει μασάζ στον πρώτο κατηγορούμενο χωρίς χρηματική αμοιβή.
- Συνωμοσία με άλλο πρόσωπο για να αποσπάσει χρήματα με ψευδείς παραστάσεις.
- Υποβοήθησε συμπατριώτισσά της να παραμείνει παράνομα στην Κύπρο.
- Εκμετάλλευση πόρνης, δηλαδή παρακίνησε συμπατριώτισσά της να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον κατηγορούμενο 1 έναντι αμοιβής.
- Διατήρηση οίκου ανοχής.

Ο τρίτος κατηγορουμένος αντιμετωπίζει τις πιο λίγες κατηγορίες οι οποίες είναι:
- Εκμετάλλευση εργασίας, δηλαδή δεν πλήρωσε την παραπονούμενη από την Κίνα, όταν αυτή εργάστηκε ως καθαρίστρια στο σπίτι του.
- Εκμετάλλευση πόρνης, δηλαδή ενώ συστηματικά συναναστρεφόταν με Κινέζα υπήκοο συνέδραμε στην άσκηση πορνείας που αυτή διεξήγαγε έχοντας σεξουαλική επαφή μαζί της.
- Εκμίσθωσε οικία ενώ γνώριζε ότι αυτή μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως οίκος ανοχής.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της υπόθεσης αναμένεται να καταθέσουν γύρω στους 75 μάρτυρες κατηγορίας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη της Αστυνομικής Δύναμης.

Οι παραπονούμενες γυναίκες από την Κίνα είναι μονάχα τρεις, και δεν έχουν τεθεί υπό προστασία από τη Δημοκρατία. Τα αδικήματα σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχουν διαπραχθεί από το 2006 μέχρι πρόσφατα και κρίνονται από νομικούς κύκλους ως πολύ σοβαρά, και για τους τρεις κατηγορούμενους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!