tromaktiko: Όχι στο λουκέτο των ΤΕΙ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Όχι στο λουκέτο των ΤΕΙ



Η Σοφία Λουκέρη αμέσως μετά την επιστροφή της από την Κεφαλονιά στην Αθήνα & αφού είχε συμμετάσχει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο...  που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα των ΤΕΙ από τους αρμόδιους φορείς & φοιτητές, και αφού ήταν ήδη σε επικοινωνία με τον Βουλευτή Β’ Αθήνας κ. Γιαμουμάτο Γεράσιμο & τον υπεύθυνο για τα ζητήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ΝΔ κ. Ταλιαδούρο για την εντατικοποίηση της προπάθειας για την απόσυρση της πρωτόγνωρης ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για την απενεργοποίηση τμημάτων των ΤΕΙ της Κεφαλονιάς, ήταν παρούσα και χθες στις 17:00 στη έκτακτη σύσκευψη που πραγματοποιήθηκε στη Λ. Συγγρού προκειμένου να ενημερώσει και από κοντά τον κ. Ταλιαδούρο για το πόσο σημαντικό για τη Κεφαλονιά είναι η διατήρηση των τμημάτων αυτών, τόσο για το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν, όσο και για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Αποτέλεσμα της μαραθώνιας σύσκεψης ήταν η απόφαση της επιτροπής να γίνουν προσφυγές για το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, έγινε με μη νόμιμο τρόπο & περιέχει πολλές ασάφειες.

Για το συγκεκριμένο θέμα η κ. Λουκέρη έκανε δηλώσεις και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ οι Βουλευτές κ. Γιακουμάτος & κ. Ταλιαδούρος έχουν ήδη καταθέσει σχετικά ερωτήματα προς του υπουργείο παιδείας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!