tromaktiko: Πάμε καλά;;;

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πάμε καλά;;;



Ακούω αυτές τις μέρες για νέα μέτρα και περικοπές και απολύσεις και πετσοκόμματα, και παρατηρώ το εξής παράλογο: ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ! Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Δε βγαίνει κανείς να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, να απαιτήσει αυτά που του ανήκουν. Πλήρης απάθεια! Συνεχίζουμε σαν αποβλακωμένοι την καθημερινότητά μας χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για την επόμενη μέρα.

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ για μια αξιοπρεπή ζωή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η διαχείριση των δημόσιων πόρων και υπηρεσιών (όπως αυτές τα διακαιώματα των οποίων ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν!) προς όφελος του πολίτη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Και το Σύνταγμα μιας χώρας καθορίζει τις οποιεσδήποτε διακρατικές συμφωνίες ή αυτές με οποιοδήποτε άλλο Διεθνή οργανισμό. ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Με λίγα λόγια, δεν έχει κανένα δικαίωμα τρίτος να σου επιβάλλει το δικό του μοντέλο διαχείρισης (το οποίο φυσικά και εννοείται πως θα δουλεύει προς όφελος του!). Και σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, οποιαδήποτε συμφωνία αντιβαίνει τις διατάξεις του κρίνεται αυτομάτως άκυρη.

Δε χρειάζεται κανείς να είναι...πυρηνικός φυσικός, ούτε και δικηγόρος για να καταλάβει. Κι αφού το βλέπουμε πως όλα αυτά που γίνονται γύρω μας δεν έχουν καμία λογική ή νομική βάση γιατί συνεχίζουμε να τα αποδεχόμαστε? Μη μου πείτε "και τι μπορούμε να κάνουμε", θα τα πάρω στο κρανίο, αλήθεια σας το λέω. Πείτε σε έναν Ελβετό ότι λαμβάνονται μέτρα που θα τον ζημιώσουν, και η κυβέρνηση έχει πέσει την επόμενη μέρα. Εμείς εδώ γιατί περιμένουμε ακόμα τους...εθνοσωτήρες να καθορίσουν τις ζωές μας? Βγείτε στους δρόμους και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ τα δικαιώματα σας. Αλήθεια, έχει δει κανείς φράγκο από τα δισεκατομμύρια του μηχανισμού στήριξης που εμείς αποπληρώνουμε??? Προφανώς όχι, γιατί αυτά πήγαν στη στήριξη των τραπεζών (που είναι ιδιωτικοί και καθόλου...ανιδιοτελείς οργανισμοί) και στις γνωστές τσέπες που πήγαιναν πάντα... Θέλετε ακόμα να αποπληρώσετε αυτό το χρέος?











ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!