tromaktiko: Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους



Αρχικά διευκρινίζω ότι είμαι κατά της Δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας και ήμουν και είμαι οπαδός της ελεύθερης αγοράς. Πιστεύω ότι τον πραγματικό πλούτο τον γεννάει η επιχειρηματικότητα.
Πιστεύω ότι ο Επιχειρηματίας είναι και αυτός που έχει κάνει τις μεγάλες και δυσανάλογες θυσίες για ένα κράτος που μόνο την ζωή του πιο δύσκολη την κάνει. Επιπλέον και ειδικότερα οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν ένα μέλλον απείρως συνδεδεμένο με τÎ! ¿ μέλλον της επιχείρησης και η επιχείρηση τους με το κράτος άρα τελικά και οι ίδιοι θα πεινάσουν εάν ο μεγάλος επιχειρηματίας της χώρας μας (δηλαδή το κράτος) φαληρήσει και είναι αυτοί που έχουν κάνει και τις μεγαλύτερες θυσίες από όλους τους παραπάνω.
Αυτό βέβαια πρέπει να μας κάνει όλους πιο προσεκτικούς γιατί όλοι ανεχτήκαμε αυτή την κατάσταση για πολλά χρόνια και είναι γεγονός ότι πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι σκοτώνονται στην δουλειά και παραπάνω από το κανονικό και χωρίς υπερωρίες ή επιδόματα και το έχω ζήσει. Η μάνα μου ήταν μια από αυτούς. Μάλιστα γινόταν και το αντικείμενο χλευασμού των συναδέλφων τους γιατί τους χαλάγανε την πιάτσα, γιατί όταν ο ένας δουλεύει και εσύ δίπλα ξύνεσαι σου χαλάει το ξύσιμο… αλλά μην πέφτετε όλοι μαζί οι Έλληνες στην κοροϊδία του ΠΑΣΟΚ.
Εγώ νομίζω ότι σήμερα αυτό που πρέπει να γίνει είναι αρχικά να φύγουν οι ΔΕΚΟ από το Δημόσιο και να λύσει ο Ιδιώτης με όποιον τρόπο επιθυμεί το πρόβλημα αυτών των οργανισμών. Το Δημόσιο μπορεί να κρατήσει την κυριότητα της ακίνητης περιουσίας και να εκχωρήσει το μανατζμεντ και ας κάνει όποιος τους αγοράσει ότι γουστάρει και με το προσωπικό και με τον μισθό τους και τελείωσε. Το Δημόσιο θα γλιτώσει δαπάνες αφού θα ξεφορτωθεί τις μαύρες τρύπες των ΔΕΚΟ και οι ιδιώτες θα τις εξυγιάνουν με το καλό ή με το ζόρι. Δεν με νοιάζει τι θέλουν οι υπÎ! �λληλοι των ΔΕΚΟ. Δεν προσεληφθήκαν τυπικά και δεν είναι μόνιμοι ντε και καλά, δεν έχουν ούτε ηθικό αλλά ούτε νομικό έρεισμα στις απαιτήσεις τους. Τελείωσαν τα παραμύθια.
Σχετικά με τους υπόλοιπους, πιστεύει αλήθεια κανείς ότι θα γίνει αξιοκρατικό ξεκαθάρισμα. Εγώ όχι. Είναι γνωστό σε όποιον ξέρει ότι ακόμα και το ΑΣΕΠ είναι τρομερά διάτρητο, άσχετο με τον μύθο που καλλιέργησαν όλοι τεχνητά εκ των υστέρων.
Το ΠΑΣΟΚ δεν προχωράει στις ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί; Τι περιμένει; Σας βάζει όλους να μαλώνετε για το Δημόσιο και για την μονιμότητα και δεν κάνει αυτό που πρέπει. Γιατί πρώτα έπρεπε να είχε ιδιωτικοποιήσει και μετά να κάνει όσα έκανε. Και πάλι πάει να το βάλει τελευταίο αυτό…. Αυτό δεν καταλαβαίνετε όλοι.
Εάν υπολογίσουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ να απολύσει έχουν μέσο μισθό 1200 ευρώ, σύμφωνα και με δημοσιεύματα που εχθές διάβασα, το όφελος για κάθε απόλυση δεν θα υπερβεί τα 225 ευρώ. Γιατί αυτό; Γιατί θα διαλυθεί περαιτέρω η αγορά αφού σε πολλαπλάσιο βαθμό θα μειωθεί η φορολογική βάση και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να νομίζει ότι θα μειώσει έξοδα (και να θέλει να νομίσετε και εσείς το ίδιο), αλλά θα μειωθούν τρομερά και τα έσοδα. Εγώ δε προσωπικά πιστεύω ότι το όφελος θα είναι ακόμα μικρότερο.
Ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρεί σε ιδιωτικοποιήσεις παρά την σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τον πιο σκληρό πυρήνα του, δηλαδή τους συνδικαλιστές του!!! Αυτούς που τους ανέβασαν στην εξουσία. Μην πέφτετε στην παγίδα τα προβλήματα δεν θα λυθούν δια της απολύσεως υπαλλήλων.
Και εγώ δεν τους πάω τους περισσότερους και τους κοροϊδεύω όπου τους βρω αλλά εάν φύγουν πρέπει να φύγουν σε περίοδο ανάπτυξης, που θα βρούνε άλλη δουλειά και δεν θα επιβαρύνουν και τον ΟΑΕΔ με τα επιδόματα ανεργίας. Είναι το τελευταίο που πρέπει να κάνουν τώρα και πάνε να το κάνουν πρώτο. Η πρόταση του Σαμαρά για εργασιακή εφεδρεία είναι καλή και θα αποτρέψει και νέες προσλήψεις αλλά και εκεί δεν νομίζω ότι θα υπάρχει μεγάλο όφελος. Είναι μια εναλλακτική.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!