tromaktiko: Ποιος τους ψήφισε;

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ποιος τους ψήφισε;



Ενα ερωτημα που τιθεται σχετικα συχνα απο ορισμενους για να θεωρηθουμε συνενοχοι στην καταντια της χωρας ειναι το παραπανω...
ενα ερωτημα που ειναι το λιγοτερο αστοχο , για καποιον που εχει μια κοινη λογικη.

Η μεγαλη μαζα του εκλογικου σωματος τα τελευταια 30 χρονια αποτελειτε απο αγροτες , εργαζομενους στον δημοσιο και τον ιδιωτικο τομεα , ανεργους , νοικοκυρες και μικροκαταστηματαρχες.

Οι υπολοιποι λοιπον εχουν σχεδιασει ετσι το συστημα , ωστε αρχιζοντας απο την καταρευση της παιδειας , συνεχιζοντας με τα ΜΜΕ και τον υπερκαταναλωτισμο που μας περνουν , και τελειωνοντας με τις υποσχεσεις μεσω τον πολιτικων κομματων , να μας εχουν προβατα , ετοιμα να κανουμε το οτιδηποτε , για να παρουμε ενα δανειο , για να βρει δουλεια το παιδι μας , για να μην μας ριξουν το αυθαιρετο , για να μας σβησουν 2 κλησεις , για να παρουμε μια επιδοτηση...

Επιτηδες απο αρχης του ελληνικου κρατους , οι πολιτικες που ακολουθηθηκαν δεν ηταν υπερ του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Για τον απλουστατο λογο οτι θα χανοταν η ολιγαρχια τους και θα ειχαμε ενα κρατος με ιση κατανομη του πλουτου.... Βλεποντας την γεωγραφικη θεση της χωρας και μονο αυτη , ειναι τουλαχιστον αστειο το οτι δεν μπορουμε να τα βγαλουμε περα οικονομικα.

Αυτο ομως ταυτοχρονα μας εκανε και υποχειριο τους αφου δεν ειχαμε αλλη επιλογη απο το να ζητιανευουμε....

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ , ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!