tromaktiko: Στην αγκαλιά του Ψηλορείτη

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στην αγκαλιά του Ψηλορείτη



Ο ΕΟΣ Μοιρών την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 έδωσε την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να περπατήσουν το φαράγγι του Ζαρού και να βρεθούν στο πανέμορφο δάσος του Ρούβα.
08:30 πρωί Κυριακής και στη λίμνη Ζαρού αντηχούσαν οι φωνές μικρών και μεγάλων παιδιών , από τα Δημ. Σχολεία του...
 Πετροκεφαλίου , των Αγίων Δέκα και των Καπαριανών. Και δεν ήταν και λίγες .Βαρέθηκε να μετράει κεφάλια ο πρόεδρος στο ξεκίνημα της πορείας. "Ενενήντα έξι ( 96 ) άτομα ξεκινήσαμε από το λίμνη και γύρω στα 20 άτομα ήταν ήδη στον Αη-Γιάννη.

Aν στο μεγαλύτερο μέρος το φαράγγι του Γάφαρη δεν είχε νερό , εντυπωσίασε όμως τους πεζοπόρους με τα κάθετα βράχια και την βλάστησή του.

Μπορεί οι φανέλες να ίδρωσαν , τα μάγουλα να αναψοκοκκίνισαν , οι σφυγμοί να αυξήθηκαν και τα πόδια να κουράστηκαν όμως αποζημιώθηκαν -έτσι τουλάχιστον δήλωσαν- από τα όμορφα τοπία που αντίκρισαν .

Όταν δε, φτάσαμε στον προορισμό μας, άκουγες μόνο επιφωνήματα θαυμασμού ! Και φυσικά δεν ήταν μόνο για τα σουβλάκια που τους περίμεναν .

Οι μεγάλοι απλώθηκαν στα παγκάκια και απόλαυσαν τη δροσιά των πλατάνων και των πρίνων , ενώ τα παιδιά σκορπίστηκαν στο ξέφωτο και αφού χόρτασαν παιχνίδι αποφάσισαν να δροσιστούν στα κρυστάλλινα νερά του ρυακιού.

Η αναμνηστική φωτογραφία στον πλάτανο σήμανε και το τέλος της πολύ όμορφης και επιτυχημένης αυτής πορείας. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν κυρίως οι συμμετέχοντες - μαθητές και γονείς - και τους ευχαριστούμε πολύ . Οφείλουμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Μοιρών για την υγειονομική κάλυψη και τους ορειβάτες και φίλους οι οποίοι φρόντισαν για το φαγητό μας .

Η επιθυμία πολλών να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας και να ακολουθήσουν σε μελλοντικές πορείες μας νομίζω κλείνει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την εξόρμηση" γράφει το μέλος του ΕΟΣ Μανόλης Ντρετάκης

kritinea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!