tromaktiko: Το μανιφέστο ενός ''ίσως'' ρατσιστή

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το μανιφέστο ενός ''ίσως'' ρατσιστή



Εδώ και πολύ καιρό βλέπω Έλληνες εναντίον Ελλήνων να αλληλοκατηγορούνται για τις απόψεις τους όσον αφορά το θέμα των μεταναστών και την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Θα σας πω λοιπόν μία ιστορία σύντομη και θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει στο εάν είμαι και εγώ ‘’ρατσιστής’’ ή όχι.

Είμαι 32 χρονών και μένω στην οδό Λιοσίων στην πλατεία αττικής. Αποφοίτησα από το 67ο Λύκειο στον πεζόδρομο της Μαυρογένους στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκείνη την εποχή που ήμουν μαθητής η κατάσταση είχε ως εξής:απέναντι από το λύκειο ήταν το κέντρο αποτοξίνωσης χρηστών ναρκωτικών ουσιών ΄΄η στροφή’’,πάνω από το σχολείο ήταν και είναι η οδός Φυλής γνωστή για τους οίκους ανοχής της. Πίσω από το σχολείο στα 100 μέτρα περίπου ήταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (όπου νομίζω ότι είναι ακόμα χωρίς να ξέρω σίγουρα)Πάνω από την Φυλής ήταν και παραμένει το ‘’γκέτο’’ των μαύρων μεταναστών της κυψέλης.
Δεν θυμάμαι ποτέ μου να φοβάμαι να βγω έξω από το σπίτι μου όταν βράδιαζε κατά την περίοδο των εφηβικών μου χρόνων.Οι ναρκομανείς δεν ήταν τίποτα άλλο από ανθρώπους που είχαν σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα και προσπαθούσαν να σωθούν από αυτά,χωρίς ποτέ να με ενοχλήσουν! Οι χρυσαυγίτες δεν έκαναν ποτέ φασαρίες και επιθέσεις σε κανέναν,απλά συγκεντρώνονταν και υπεράσπιζαν τα όσα πίστευαν, και αυτό είναι δικαίωμά τους. Δεν ένιωσα ποτέ τον υπόκοσμο της οδού φυλής να με απειλεί και σίγουρα το γκέτο των μαύρων στην Κυψέλη αποτελούνταν από τους πιο ευγενικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους που έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Και εδώ να επισημάνω πως λέγοντας την λέξη γκέτο δεν εννοώ κάτι κακό, απλά οι μαύροι όντας χρόνια στην Κυψέλη είχαν φτιάξει πολλά καταστήματα όπως κουρεία, μανάβικα,π ερίπτερα κλπ και οι πελάτες τους κυρίως ήταν και αυτοί μαύροι, περιδιαβαίνοντας την Κυψέλη έβλεπες παντού μαύρους ανθρώπους.
Δεν είχα λοιπόν ποτέ μου πρόβλημα με τίποτα από τα προαναφερόμενα ως έφηβος, και μιας και η Φωκίωνος Νέγρη ήταν το κλασσικό ‘’λημέρι’’ μου μπορείτε να πείτε πως ήμουν εξοικειωμένος με το σκούρο χρώμα των ανθρώπων!
Αυτό που μερικές φορές με ενοχλούσε ήταν οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοι γιατί έπιναν ασταμάτητα όλη την ημέρα και κάθε μέρα κατέληγαν να πλακώνονται στο ξύλο…αλλά πάντα μεταξύ τους.
Το κακό άρχισε με την είσοδο των Αλβανών στην περιοχή μου (μιλάω για εκείνη την όμορφη περίοδο που ο Σαμαράς ως υπουργός νομίζω αποφάσισε να ανοίξουμε τα σύνορα μας και να δεχτούμε πάσης φύσεως Αλβανό στην ελλάδα…με ή χωρίς χαρτιά),η εγκληματικότητα τότε ανέβηκε κατακόρυφα.Είχαμε πολλές ληστείες ,διαρρήξεις,κλοπές κλπ αλλά και πάλι κυκλοφορούσα άνετα στην πλατεία αττικής και αν φοβόμουν κάτι αυτό ήταν το γλιστερό το γαμ…νο το πεζοδρόμιο της κάθε πρωί του χειμώνα στις 05:45 όπου πήγαινα να πάρω το πούλμαν για να με πάει στην δουλειά μου. Και να που ερχόμαστε στο 2011,δεν μισώ απλά τους Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπούς μαυριδερούς κυρίους.Χαίρομαι όταν ακούω για αλληλοδολοφονίες μεταξύ τους και αμέσως σκέφτομαι ‘’λίγοι λιγότεροι ακόμα’’,για την ακρίβεια αν το κράτος μου έδινε την άδεια ανεξέλεγκτης και χωρίς κυρώσεις χρήσης όπλου θα έβγαινα έξω κάθε μέρα όλη μέρα και θα επιτελούσα κοινωνικό έργο ‘’καθαρίζοντας’’ την περιοχή μου από όλους εκείνους που με έχουν κάνει να φοβάμαι για μένα και την οικογένεια μου κάθε ώρα της ημέρας που κυκλοφορώ έξω από το σπίτι μου! Γιατί η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου πλέον…στο γκάζι μπροστά στα μάτια μου καμιά δεκαριά Πακιστανοί έπιασαν στο δούλεμα 2-3 κακόμοιρους αστυνομικούς που έκαναν πεζή περιπολία και επειδή είχαν μια φραστική διαμαχη οι Πακιστανοί πήγαν και τους έσπασαν στο ξύλο ανελέητα! Κάθε μέρα βλέπω πράγματα με τα ίδια μου τα μάτια που φαντάζουν ασύλληπτα και που ελάχιστα βλέπει κανείς στις ειδήσεις. Για παράδειγμα το να βλέπω πλέον αίματα μπροστά από την πολυκατοικία μου 2-3 φορές την εβδομάδα δεν φαίνεται παράξενο…απλά προσέχω να μην τα πατήσω.
Ας μου πει λοιπόν κάποιος…είμαι ρατσιστής; Είμαι και εγώ ένας ‘’ακροδεξιός’’ φασίστας που βλέπει άλλου χρώματος ανθρώπους και θέλει να τους εξαφανίσει; Και για να βοηθήσω στην απάντηση να πω πως ουδεμία επαφή έχω με κανέναν χώρο της πολιτικής μιας και δεν με εκφράζει κανένας.Φταίω εγώ που πιστεύω στη αυτοδικία;
Φταίω εγώ που πλέον δεν με νοιάζει ο τρόπος με τον οποίο θα φύγουν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν προκαλέσει αυτή την κατάσταση στην πλατεία Αττικής, αρκεί να εξαφανιστούν και γρήγορα;



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!