tromaktiko: Φρούριο θα είναι το νέο ΓΣΖ ενόψει του τελικού κυπέλλου

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Φρούριο θα είναι το νέο ΓΣΖ ενόψει του τελικού κυπέλλου



Αστυνομοκρατούμενο θα είναι το ΓΣΖ αύριο Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου τελικού για το Κύπελο Κύπρου, μεταξύ της Ομόνοιας και του Απόλλωνα.
Τετρακόσιοι αστυνομικοί θα παραταχθούν στο γήπεδο, ενώ μέτρα θα ληφθούν και κατά τη διαδρομή των φιλάθλων, ενώ θα επιστρατευθεί και το ελικόπτερο της Δύναμης, για από αέρος επιτήρηση.

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, θα στηθούν δύο κέντρα επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ένα στο γήπεδο και ένα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Τα μέτρα θα καλύψουν τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού καθώς και την επαρχία Λάρνακας, που θα φιλοξενήσει τον τελικό στο στάδιο ΓΣΖ. Οι αστυνομικοί, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, θα κληθούν να φέρουν σε πέρας τη γιγαντιαία επιχείρηση για τη διαφύλαξη του νόμου και της τάξης και την προστασία και περιφρούρηση του φίλαθλου κοινού που θα μεταβεί στο ΓΣΖ για να παρακολουθήσει τον τελικό.

Είπε, επίσης, ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι αντιοχλαγωγικές μονάδες που είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι με απόφαση της ΚΟΠ και τη σύμφωνη γνώμη των δύο διαγωνιζομένων σωματείων, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο χώρο των κερκίδων με πανό και σημαίες. Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι τα μέτρα της Αστυνομίας θα καλύψουν όλες τις πτυχές που αφορούν στην προστασία των σωματείων, των αποστολών των ομάδων, των υποστατικών των οργανωμένων φιλάθλων, καθώς και τη μετάβαση και αποχώρηση του κοινού από το χώρο του σταδίου. Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα εντός, εκτός και στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλα σημεία εκτιμάται ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων.

Ο κ. Κατσουνωτός κάλεσε τους φιλάθλους να ακολουθήσουν τα καθορισμένα δρομολόγια για να αποφύγουν το ενδεχόμενο αχρείαστης ταλαιπωρίας, ενώ είπε ότι θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος, ώστε μόνο όσοι κατέχουν εισιτήριο να προσεγγίζουν το χώρο του σταδίου. Κάλεσε όσους φιλάθλους δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια να μην προσέλθουν στο στάδιο, καθώς τα ταμεία έκδοσης των εισιτήριων δεν θα λειτουργήσουν. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η επέμβαση των μελών της Αστυνομίας θα είναι άμεση, δραστική και αποφασιστική. Τα πρόσφατα παραδείγματα των μαζικών συλλήψεων, είπε, είναι αρκετά για να κατανοήσουν κάποιοι ότι σε περίπτωση που παρεκτραπούν, θα τύχουν ακριβώς της ίδιας μεταχείρισης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είχε εκφράσει την επιθυμία να παρευρεθεί στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τον αγώνα, κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», δεύτερες σκέψεις, αφού οι θέσεις των επισήμων βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους φιλάθλους του Απόλλωνα, γεγονός που για ευνόητους λόγους αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένταση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!