tromaktiko: Απάντηση στο : περί υπάρξεως του Θεού

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απάντηση στο : περί υπάρξεως του Θεού



Απάντηση στο: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7543.html
Να απαντήσω στους 2 φίλους. Ο πρώτος φίλος αναρωτιέται πως γίνεται να δημιουργήθηκε το σύμπαν από το μηδέν πως δίχως κάποιο μηχανισμό από πίσω.
Η απάντηση είναι ότι δημιουργήθηκε με τρόπο που περιγράφεται από τη θεωρεία της μεγάλης έκρηξης. Τι υπήρχε πριν τη μεγάλη έκρηξη? Δε ξέρουμε. Μπλέκουμε με χωροχρονικά παράδοξα τα οποία αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να απαντήσουμε. Η απάντηση: ο θεός βρίσκεται πίσω από αυτά είναι η γνώμη σου, είναι η εκτίμηση σου, είναι η θεωρεία σου, την οποία δε μπορείς και να αποδείξεις με κανένα τρόπο. Οπότε πως γίνε! ται και φθάνεις σε αυτό το συμπέρασμα? Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα τι υπήρχε πριν τη μεγάλη έκρηξη (βάση λογικής) είναι δε γνωρίζουμε. Λες ότι “το συμπαν ειναι μια νοημοσυνη περα για περα ανωτερη μας”. Γιατί το λες αυτό? Η επιστήμη της φυσικής και της αστροφυσικής σε συνδυασμό με την τεχνολογία έχουν εξηγήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό πλέον τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τη λειτουργία του σύμπαντος. Και έπεται συνέχεια…
Ο δεύτερος φίλος με ρωτάει αν έχω κάτσει να διαβάσω την Αγία Γραφή. Όχι φίλε έχεις δίκιο δε την έχω διαβάσει ολόκληρη. Δε νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας.

Αναφέρεις: “ειμαι ο 3ος γιος απο 7 αδερφια. Το οτι οι γονεις μου τα καταφερνουν να μας συντηρησουν, αυτο οφειλεται στην ακραδαντη πιστη τους στο θεο, την οποια πολυ θα ηθελα να ειχα κι εγω, και οχι στο οτι ο πατερας μου βγαζει 450 ευρω το μηνα και η μητερα μου 570 στην καλυτερη περιπτωση..”

Αρχικά ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς σου. Κατά δεύτερον πως ζούσαν οι 9μελής οικογένειες πριν έρθει ο Θεός στον κόσμο? Ήταν καταδικασμένες να πεθάνουν? Επίσης όπως θα ξέρεις και εσύ στον πλανήτη Γη υπάρχουν χιλιάδες 9μελής (+) οικογένειες οι οποίες τα φέρνουν βόλτα και με λιγότερα λεφτά και μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, δωδεκαθειστές, βουδιστές, μάρτυρες του ιεχωβά. Αν μια 9 μελής οικογένεια βουδιστών τα καταφέρνει με 700 ευρώ τότε τι σημαίνει αυτό? Ότι ο Βούδας είναι ο καλύτερος θεός? Η πραγματικότητα είναι ότι οι γονείς σου καταφέρνουν να! σας μεγαλώσουν επειδή διαχειρίζονται σωστά τα λεφτά τους, είναι καλοί άνθρωποι και σας αγαπάνε. Ο Θεός δε βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει με αυτό. πέραν μιας ψυχολογικής στήριξης που μπορεί να σας προσφέρει (η οποία βασίζεται σε ένα παραλογισμό)

Όσον αφορά τις ιστορικές αποδείξεις… Είναι δυνατόν να μου αναφέρεις το κοράνι ως στοιχείο? Είναι σαν να μου λες ότι τα γεγονότα που αναγράφονται στον άρχοντα των δακτυλιδιών 1 είναι αληθινά επειδή επιβεβαιώνονται από τον άρχοντα των δακτυλιδιών 2. Είναι σαν να μου λες ότι οι ιστορίες στα κόμικς του Μπάτμαν είναι αληθινές επειδή υπήρξε αναφορά του Μπάτμαν στο κόμικς του Σπαιντερμαν. Οπότε υπάρχει Μπάτμαν!

Και όσον αφορά την επιλογή σου να γίνεις χριστιανός… Απλά η πιθανότητα να γίνεις χριστιανός ήταν (στη χειρότερη) 50-50. Αν ο ένας σου γονιός ήταν πχ δωδεκαθειστής και ο άλλος βουδιστής δε θα υπήρχε καμία περίπτωση να γινόσουν χριστιανός.

Συμπέρασμα: Η θρησκεία όντως πιστεύω πως μπορεί να είναι κάτι το οποίο γεμίζει τον άνθρωπο, του δίνει σημασία νόημα, ελπίδα, στήριγμα στις δύσκολες στιγμές. Δε παύει όμως να βασίζεται σε ένα ψέμα. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου...

-----------------------

Δεν ξέρω αν υπαρχει Θεος και για να πω την αληθεια λιγο με απασχολει. Αλλα να καθομαι και να διαβαζω οτι και καλα ηταν προφητικα γραμμενο oti θα μας βαλουνε μικροτσιπ να μας ελεγχουν τα θεωρω τουλαχιστον γραφικα. Και γιατι εγώ ρε παιδια δεν ξερω κανεναν η δεν υπαρχει περιστατικο να παρακολουθουν ετσι κοσμο. Καλα και το αλλο με το Barcode. Πως εγινε απο την μια στιγμη στην αλλη να φανταστει καποιος οτι η γραμμες οι διπλες ειναι το 666 δεν θα το καταλαβω ποτε. Γιατι το 6 δηλαδη και οχι καποιοι αλλοι αριθμοι? Γιατι ετσι βολευε οσους ειναι παθιασμενοι με θεωριες συνωμοσιας, για αυτο... Επίσης γιατι και καλα η καρτα του πολίτη ειναι σχεδιο του Ωξ'άποδω να ελεγχει τους Ελληνες ειναι ενα αλλο φοβερο και τρομερο θεμα με αντιστοιχα επιχειρηματα. Ενα ειναι το συμπερασμα μου. Αντι να ασχολειται ο καθενας με σημαντικοτερα θεματα οπως η οικονομια και πολλα αλλα στα οποια κυριολεκτικα μας εχει παρει ο Διαολος, καθεται και ασχολειται με θεωριες συνομωσιας και επιτελους ας καταλαβουν ολοι οτι οτιδηποτε κακο η καλο συμβαινει σε οποιαδηποτε χωρα η ανθρωπο γενικα δεν ειναι ουτε εξαιτιας του Σατανα ουτε του Θεου. Ξεκολλατε!

------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!