tromaktiko: Απάντηση στο Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Απάντηση στο Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος



Σε απάντηση του μηνύματος  σχετικά με τις Ειδικές Δυνάμεις, θα ήθελα και εγώ - από προσωπική εμπειρία μια και υπηρέτησα στις Ειδικές δυνάμεις...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_2621.html) επί διετίας ως έφεδρος αξιωματικός- να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του συναδέλφου πρώην καταδρομέα.

Στις Ειδικές δυνάμεις όσοι βρίσκονται είναι εθελοντές. Όποιος δεν επιθυμεί να είναι εκεί με μία απλή προφορική αναφορά στον Λοχαγό του μετατίθεται σε άλλα σώματα. Επίσης στο διάστημα που υπηρέτησα στο κέντρο εκπαιδεύσεως, πάντα υπήρχαν πολύ αυστηρές διαταγές από τον εκάστοτε Διοικητή να δίνεται μεγάλη προσοχή στην καλή ψυχολογική κατάσταση των στρατιωτών και να αποφεύγεται οποιουδήποτε είδους "εκτός διαδικασίας" μεταχείριση.

Ίσα-ίσα είδα πολλές φορές με τα μάτια μου παιδιά να διαμαρτύρονται εντόνως επειδή για διάφορους λόφους "κόπηκαν" από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Οι δε Αξιωματικοί που συνάντησα ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό πρότυπα επαγγελματισμού και στο πλαίσιο αυτό πάντα πρόσεχαν πολύ τους στρατιώτες τους.

Θυμάμαι σαν τώρα τον Διοικητή μου να μας λέει σε κάθε εισαγωγή νεοσυλλέκτων:"Προσέξτε πολύ! Παρατηρήστε μήπως κάποιος νεοσύλλεκτος παρουσιάζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και να μου το αναφέρετε αμέσως ώστε να φροντίσουμε να προσεχθεί".

Επίσης, είδα και πολλά παιδιά να λένε "δεν θέλω να υπηρετήσω εδώ" και χωρίς κανένα κόλλημα έφευγαν.

Επειδή δε,για λόγους εκπαιδεύσεως βρέθηκα και σε περιβάλλοντα άλλων σωμάτων, μπορώνα πω ότι στις δεν υπάρχει άλλος χώρος στις Ένοπλες Δυνάμεις που να προσέχουν τόσο πολύ τους ανθρώπους όσο στις Ειδκές Δυνάμεις και αυτό διότι λόγω του εθελοντικού χαρακτήρα τους και των ειδικών απαιτήσεων τους αναπτύσεται γρήγορα η αίσθηση συντροφικότητας μεταξύ των στρατιωτών και των αξιωματικών και υπαξιωματικών.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!