tromaktiko: Απειλεί με νέο Ψυχρό Πόλεμο ο Μεντβέντεφ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απειλεί με νέο Ψυχρό Πόλεμο ο Μεντβέντεφ



Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσει ο Ψυχρός Πόλεμος και η χώρα του να απεμπολήσει τη συνθήκη START σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τις...
 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την αντιπυραυλική άμυνα.
Η Μόσχα θα λάβει "μέτρα σε αντίποινα, τα οποία θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε" εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη χωρίς να έχει προϋπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία, υπογράμμισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αρχίσει ξανά μια κούρσα εξοπλισμών εάν δεν επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία για την αντιπυραυλική άμυνα.

Η Μόσχα, συνέχισε, θα αναγκαστεί να εξετάσει "την πιθανότητα να αναπτύξει το επιθετικό δυναμικό των πυρηνικών μας δυνατοτήτων. Αυτό θα ήταν ένα πολύ άσχημο σενάριο. Θα ήταν ένα σενάριο που θα μας έκανε να επιστρέψουμε στην εποχή του ψυχρού πολέμου".

Αναφερόμενος σε άλλα ζητήματα, σημείωσε πως η Ρωσία δε θα υποστηρίξει το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο καταδικάζει την καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.

Ωστόσο, δεν κατέστησε σαφές εάν η Μόσχα θα ασκήσει βέτο για να αποτρέψει το να εγκριθεί η απόφαση.

Καρφιά για Βλαντιμίρ Πούτιν

Επισήμανε ότι και ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο για τα σημαντικά ζητήματα παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνούν σε όλα.

"Γνωριζόμαστε και καταλαβαινόμαστε πολύ καλά. Σκεφτόμαστε πραγματικά με τον ίδιο τρόπο. Οι σχέσεις μας διαρκούν περίπου 20 χρόνια. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες, οι προσεγγίσεις μας είναι κοντινές αλλά δε συμπίπτουν πάντοτε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Είμαστε πολύ κοντά σε ό,τι αφορά τη στρατηγική, αλλιώς η πολιτική μας σύμπραξη θα είχε διαλυθεί", προσέθεσε εν μέσω εικασιών ότι οι σχέσεις των δύο ηγετών έχουν επιδεινωθεί με αφορμή το ποιος εκ των δύο θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ρωσία μπορεί να εκσυγχρονιστεί ταχύτερα από ό,τι νομίζει ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2012 ώστε να υπάρξουν νέα πρόσωπα, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο πρωθυπουργός.

"Κανείς δεν μένει στην εξουσία για πάντα. Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες ψευδαισθήσεις συνήθως έχουν άσχημο τέλος", υπογράμμισε

news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!