tromaktiko: Απαντηση στο Διαγωνισμός ηλίθιων ανάμεσα στους αγανακτισμένους

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απαντηση στο Διαγωνισμός ηλίθιων ανάμεσα στους αγανακτισμένους



Καταρχην, δεν θα γραψω κατεβατα οπως η αναγνωστρια.. Αποψη μου ειναι:
 Αφορα το Διαγωνισμός ηλίθιων ανάμεσα στους αγανακτισμένους
"http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_1892.html"


Για να υπαρξει υποστηριξη και αλληλεγγυη για το εργατικο δυναμικο (απο τους μανατζαραιους μεχρι τους απλους εργατες, που μπηκαν με μεσο ως επι το πλειστον) της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλα και των υπολοιπων ΔΕΚΟ & δημοσιων υπαλληλων γενικοτερα, να ξερει οτι για να υπαρξη αλληλεγγυη απο τους αντιστοιχους του ιδιωτικου τομεα, να κατσει και να σκεφτει ποσο «ιδιοι» ειναι μεταξυ τους.
Μισθοι & επιδοματα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ γνωριζετε κυρια μου? Προνομια (πχ 50% εκπτωση στο ρευμα)? Μονιμοτητα? Εργασιακο φορτος? Κοπανες? Και τι μας προσφερουνε για ολα αυτα?
(καντε και συγκριση με τον αντιστοιχο του ιδιωτικου τομεα)
Τι υποστηριξη λοιπον ζητατε απο ανθρωπους που δεν εχουνε καμια απο τις παραπανω πολυτελειες? Οοο οι μεν θα απολαμβανουνε περισσοτερα απο τους δε, αλληλεγγυη δεν μπορει να υπαρξει.
Καλο θα τους και μας κανει λοιπον η ιδιωτικοποιηση, μακαρι να δουλευουνε περισσοτερο, να δουμε και εμεις κερδος και τοτε και μονο τοτε να ξαναφτασουνε τους παχυλους μισθους, καμια αντιρρηση σε αυτο. Αν παλι δεν θελετε ιδιωτικοποιηση, ας γινει τουλαιχτον εξισωση σε ΟΛΑ τα παραπανω.
Ιδιωτικοποιηση λοιπον αλλα οχι στο εθνικο ξεπουλημα, να βγουνε οι ΕΛΛΗΝΕΣ λεφταδες μπροστα (ναι, αυτοι που τα εχουνε στην Ελβετια) και να μεινει και ο ελεγχος αλλα και τα χρηματα (τα κερδη της ΔΕΗ δηλαδη) στην Ελλαδα μας, τετοιες ειναι κινησεις προς την σωστη κατευθυνση.

Οταν δω πολιτικο να κανει τετοια, ναι θα τον χειροκροτησω, σημαινει για μενα οτι δουλευει για το καλο της χωρας.

Aναγνώστης

----------------
Απάντηση στο «Διαγωνισμός ηλίθιων ανάμεσα στους αγανακτισμένους»
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_1892.html

Αγαπητέ φίλε και συνδικαλιστή όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται από τον τρόπο γραφής και έκφρασής σου… ωραίο και συγκινητικό το κείμενό σου αλλά εμπεριέχει αρκετές ανακρίβειες. Και εξηγώ αμέσως τι εννοώ…
1. Ο κόσμος αυτός που κατέβηκε χθες και σήμερα στο Σύνταγμα, ήταν εξ’ αρχής ξεκάθαρα δηλωμένο ότι κατεβαίνει χωρίς πολιτικές σημαίες και όχι παρακινούμενος από συνδικάτα. Και από τις δύο αυτές κατηγορίες είχε ζητηθεί από όλους ευθύς εξ’ αρχής να μην εμφανιστούν εκπρόσωποι. Να μην εμφανιστεί ούτε ένα δείγμα από συνδικαλιστικό ή πολιτικό χρώμα. Αν ήθελαν λοιπόν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να συμμετέχουν στην κίνηση των «Αγανακτισμένων», θα μπορούσαν κάλλιστα τελειώνοντας το συλλαλητήριό τους να πάνε να αφήσουν τα πορτοκαλί φορτηγά στο ! αμαξοστάσιό τους, να βγάλουν τις φόρμες τους, να φορέσουν τα κανονικά τους ρουχαλάκια και να πάνε να γίνουν ένα με τη μάζα των υπολοίπων παρευρισκομένων στην εκδήλωση. Γιατί δεν έπραξαν έτσι? Μα φυσικά γιατί ήθελαν να δώσουν το στίγμα τους, την ταυτότητά τους. Πολύ καλά λοιπόν έκαναν αυτοί οι «λίγοι» κατ’ εσέ, αλλά πάρα πολλοί περισσότερη κατά γενική ομολογία που απέτρεψαν τη συμμετοχή τους.
2. Καταφέρεσαι κατά αυτών που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου μέχρι χθες κάθονταν στις πολυθρόνες και τους καναπέδες τους, σε ενημερώνω όμως ότι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι χθες είχαν τη δουλειά τους, έπαιρναν το μεροκάματο ή το μισθό τους με τα οποία κάπως τα κουτσοέβγαζαν πέρα, πλέον όμως οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνεργοι ή ζουν μέσα στην απόλυτη αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα για το επαγγελματικό τους αύριο. Αντίθετα, οι της ΓΕΝΟΠ ως δημόσιοι υπάλληλοι ποτέ δεν θα ζήσουν με αυτό τον εφιάλτη. Και πρόκειται για τον χειρότερο εφιάλτη ενός! απασχολούμενου στον ιδιωτικό τομέα να μείνει χωρίς δουλειά ξαφνικά στα 35 του, μιας και ως γνωστόν από εκείνη την ηλικία και έπειτα θεωρείται «ασύμφορος» για τα ελληνικά δεδομένα και παροπλίζεται επαγγελματικά.
3. Μας είπες ότι τα δυναμικά συνδικάτα είναι χρόνια στους δρόμους, εκείνο που δεν μας είπες είναι τι γίνονται στη συνέχεια οι πρόεδροι των δυναμικών αυτών συνδικάτων. Μήπως γίνονται βουλευτές και μπαίνουν και αυτοί μέσα στο σάπιο κύκλωμα? Μήπως εκλέγονται πρόεδροι των συνδικάτων με απειλές προς τους απλούς εργαζόμενους και ελεγχόμενες ψηφοφορίες? Μήπως τελικά τα συνδικάτα, αντί να αγωνίζονται για το «δίκιο του εργάτη» όπως κανονικά θα έπρεπε, αγωνίζονται για το μέλλον του προέδρου? Μήπως αποτελούν το δεύτερο κακό σπυρί αυτού του τόπου! μετά τους πολιτικούς?
4. «Αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ τα τιμολόγια θα πιάσουν ταβάνι». Αν κρίνω από την αντίστοιχη περίπτωση του ΟΤΕ, σε πληροφορώ ότι αυτή τη στιγμή το τιμολόγιο που πληρώνω σπίτι μου για τις τηλεπικοινωνίες είναι κατά πολύ φθηνότερο από το τιμολόγιο που πλήρωνα στον ΟΤΕ, ειδικά όσο ήταν μονοπώλιο. Δηλαδή προσπαθείς να μας πείσεις ότι το σημερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι φτηνό? Αλλά βέβαια αν και εσύ είσαι εργαζόμενος της ΔΕΗ και μάλιστα συνδικαλιστής πού να το ξέρεις? Μήπως πληρώνεις το ρεύμα που καταναλώνεις? «Να μην περιμένουν διατήρηση της σύ! νδεσης όταν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί…» Αλήθεια έχεις αφήσει ποτέ σου απλήρωτο λογαριασμό να δεις για πότε σου κόβουν την παροχή, ποιοι στην κόβουν (όχι πάντως εργαζόμενοι της ΔΕΗ αλλά εργολάβοι γιατί οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι πολυάσχολοι και δεν προλαβαίνουν), πώς σε κοιτάζει ο κάθε καλοβολεμένος υπεύθυνος για τους διακανονισμούς προιστάμενος όταν πηγαίνεις και τολμάς να ζητήσεις διακανονισμό και τι διακανονισμό σου κάνει τελικά? Καλό λοιπόν φίλε μου το συγκεκριμένο παραμύθι σου, αλλά παρέλειψες το κομμάτι του δράκου.
5. Αλήθεια, παρέλειψες να μας πεις κάτι ακόμη… πόσες ώρες δουλεύουν όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές και τι μισθούς παίρνουν… ανέφερέ το στο ευρύ κοινό να καταλάβει γιατί βγαίνουν στους δρόμους και γιατί «θα το πάνε μέχρι θανάτου» τον αγώνα τους αυτό.
6. Δικαίωμά σου είναι σε άλλες περιστάσεις να χρωματίζεσαι με ότι χρώμα σου αρέσει και να συμμετέχεις σε όσες πορείες και διαδηλώσεις επιθυμείς. Επειδή όμως το κείμενό μου είναι ήδη αρκετά μεγάλο, θα κλείσω λέγοντάς σου μόνο αυτό…
Η συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι και θα παραμείνει ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ και όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτή πρέπει να τηρήσει τον κανόνα της. Οι όποιοι υπόλοιποι στενόμυαλοι κολλημένοι με την πολιτική ξεροκέφαλοι μπορούν να μείνουν έξω από αυτή και να πράξουν όπως νομίζουν.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!