tromaktiko: Η πολιτική της λιτότητας και τα οικονομικά αδιέξοδα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η πολιτική της λιτότητας και τα οικονομικά αδιέξοδα



Μισθωτοί,συνταξιούχοι και λοιποί μη προνομιούχοι ένα χρόνο τώρα σηκώνουμε τα δυσβάσταχτα βάρη της οικονομικής κρίσης...
για την οποία και δεν ευθυνόμαστε,και τώρα η ανάλγητη και αποτυχημένη σοσιαλιστική Κυβέρνηση των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ μας επιφυλάσσει τα χειρότερα.Κύριε Πρωθυπουργέ,δεν αντέχουμε άλλα βάρη,καταλάβετέτο.Πόσο πια πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι? Δεν πάει άλλο.Με ένα πετσοκομμένο μισθό ή μια κουτσουρεμένη σύνταξη προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να συντηρήσουμε ακόμη ένα-δύο ή και περισσότερα ενήλικα παιδιά που τα καταδικάσατε στην ανεργία,καίτοι κρατούν στα χέρια τους Ανώτατων Σχολών πτυχία.Δεν ξέρω οικονομικά ,αλλά μπορώ να σας πω απλά που θα βρείτε τα λεφτά που ψάχνετε,γιατί από εμάς που τα ζητάτε μόνο θυμό και οργή θα εισπράξετε.Έχουμε και λέμε:
1.-Κατά πρώτον νοινοκυρέψτε την Κυβέρνησή σας ή άλλως πως μειώστε τον αριθμό των Υπουργών σας.Το ένα τρίτο ν μελών της κοινοβουλευτικής σας ομάδας είναι στην Κυβέρνηση.Από το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα των προεκλογικών σας εξαγγελιών περάσαμε σε κυβέρνηση σαράντα εννέα μελών.Αλήθεια,τί χρειάζονται όλοι αυτοί?Σκεφτήκατε πόσο στοιχίζουν στον ελληνικό λαό? Τις προσωπικές φιλοδοξίες καθενός και τις εσωκομματικές ισορροπίες δεν μπορούμε να τις πληρώνουμε εμείς.Ξέρετε στην Ευρώπη άλλη πολυπληθέστερη Κυβέρνηση?Δεν νομίζω να υπάρχει.
2.-Μειώστε στο ελάχιστο Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς.Τη δουλειά τους θα την κάνουν,και πολύ καλύτερα μάλιστα,οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων,λόγω και της πολυετούς εμπειρίας τους.
3.-Διώξτε τις στρατιές των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων συμβούλων του γραφείου σας και των γραφείων των Υπουργών,Αναπλ.Υπουργών και Υφυπουργών.Ξέρετε πόσοι είναι συνολικά και πόσο μας κοστίζουν?
4.-Αποφασίστε τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών στους 200.Και αυτοί πολλοί είναι,αλλά μένουμε στον αριθμό αυτό,που δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση.Δική σας πολιτική βούληση χρειάζεται.Το πόσο επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό οι εθνοπατέρες μας και οι κατά κύριο λόγο συγγενείς αυτών (σύζυγοι,παιδιά,αδέλφια κ.λ.π) έμμισθοι ειδικοί συνεργάτες τους είναι παγκοίνως δεκτό και βεβαίως όχι από το λαό αποδεκτό.
5.-Μειώστε εκείνο το με ειδικά προνόμια πολυπληθές προσωπικό της Βουλής.Μιλάμε για χιλιάδες 'ατομα,αν δεν κάνω λάθος.
6.-Καταργείστε πανηγύρια,δεξιώσεις και άλλες με τα λεφτά του λαού εκδηλώσεις .
7.-Καταργείστε τις κρατικές επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων των τέως Πρωθυπουργών.Όποιος θέλει να κάνει ίδρυμα,ας το χρηματοδοτήσει ο ίδιος.
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά τα οποία αναφέρω ενδεικτικά.Κάνετε τώρα το λογαριασμό,έστω γι αυτά μόνο,και πάρτε αποφάσεις δίκαιες και αποτελεσματικές και μην εμένετε στις εύκολες επιλογές ,τις των μισθών και των συντάξεων περικοπές και νέες φοροεπιδρομές.Είναι αδιέξοδες πολιτικές και ο λαός δεν συναινεί σαυτές.Δεν θα βρείτε άλλο συνταξιούχο να σας δώσει τη σύνταξή του.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!