Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
125g μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες με ένα πιρούνι
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σελφ ραισινγκ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι γάλα
Για το γλάσο
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
30γρ. τυρί κρέμα
χυμό από 1 πορτοκάλι
Προετοιμασία:
Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το κτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη σόδα και το γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (20cm περίπου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από το ταψάκι για να κρυώσει το κεικ μας.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο για το κεικ. Κτυπούμε την ζάχαρη άχνη με αρκετό χυμό πορτοκαλιού για να δημιουργηθεί ένα σφικτό μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό γλάσο. Απλώστε πάνω από το κέικ το γλάσο και αν θέλετε διακοσμήστε με το κείκ με ξύσμα από πορτοκάλι.
Σερβίρετε το κεικ μπανάνα με παγωτό βανίλια.
Απολαύστε!