tromaktiko: Η απίστευτη παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η απίστευτη παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα



Χθες μου τελείωσαν τα μελάνια στον εκτυπωτή μου και σκέφτηκα να μπω σε κανα ΕΛΛΗΝΙΚΟ eshop να παραγγείλω.
Τα γνωστότερα και μεγαλύτερα ελληνικά eshop πουλάνε το κάθε ένα catridge (από τα τέσσερα που παίρνει ο εκτυπωτής) 6 ευρώ το ένα. Δεν είναι βέβαια τα γνήσια αλλά τα ημιτασιόν. Τα γνήσια έχουν περίπου 12 ευρώ το ένα.

Για καλή μου τύχει μου στέλνει ένας συνάδερφος ένα link από το ebay γιατί μόλις είχε παραγγείλει μελάνια από ΑΓΓΛΙΑ... Μπαίνω λοιπόν και εγώ, και τι να δω?

20 μελάνια (4 σετ μελάνια, συν 4 μαύρα extra) με τιμή 11,46 ευρώ. Αν προσθέσεις και τα μεταφορικά πάει 17 ευρώ. Αν τα ίδια μελάνια τα αγοράσω από Ελλάδα θα μου στοιχίσουν στην καλύτερη περίπτωση 120 ευρώ.
Και να σημειώσω δύο σημεία. Πως η εταιρία εδρεύει στην Αγγλία με 80.000 θετικά σχόλια και πως σαν νόμισμα έχει τη λίρα Αγγλίας. Που σημαίνει πως για εμένα με το ευρώ είναι ακριβότερα (δηλαδή σε λίρες είναι 9,99 λίρες το κόστος των 20 μελανιών) !!!

Ωραίος λοιπόν ο ιδιωτικός μας τομέας. Μας κλέβουν πατόκορφα ακόμα και τώρα με την κρίση, κλέβουν το κράτος ασύστολα και θέλουν να αναπτυχθούν κιόλας. Στη Αγγλία με μισθούς διπλάσιους από τους δικούς μας αγοράζουν το συγκεκριμένο προϊόν 8 φορές φτηνότερα...

Αυτά είναι τα παράλογα του τόπου μας. Και κλαίγονται καθημερινά πως ο δημόσιος τομέας τους καταστρέφει την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Που να πουλήσεις ρε μεγάλε? Μόνο οι "χαζοί" οι Έλληνες θα αγοράσουν τα προιόντα σου και αυτοί μέχρι να ξυπνήσουν και να δουν τι ισχύει στο εξωτερικό. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να καταλάβει πως είναι κρατικοδίαιτος. (Δηλαδή ζει αποκλειστικά από το δημόσιο - τα έργα που παίρνει, τα προϊόντα που πουλάει και τα χρήματα που διακινούν οι δημόσιοι-).

Ξυπνήστε κύριοι. Αφήστε την κλάψα, διορθωθείτε σαν επαγγελματίες, μην μας κλέβετε και μην κλέβετε και το κράτος.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!