tromaktiko: Σχετικά με το θέμα '' Επιτροπές Πανελληνίων Εξετάσεων''

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σχετικά με το θέμα '' Επιτροπές Πανελληνίων Εξετάσεων''



Συμφωνώ με τον εκπαιδευτικό από τη Λάρισα που δημοσίευσε το κείμενο για τις επιτροπές. Απασχολούμαι σαν επιτηρητής στις Πανελλήνιες...
εξετάσεις σε Λύκειο της Λάρισας και δεν πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει αποζημίωση. Από τη στιγμή που το υπουργείο τη δίνει την αποζημίωση δεν θα πρέπει να υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά μεταξύ επιτηρητών και μελών της επιτροπής. Θα μου πείτε τώρα πως η δουλειά που έχει να κάνει η επιτροπή είναι μεγαλύτερη μιας και έχει να ετοιμάσει. Αλλά και πάλι να παίρνει ο γραμματέας της επιτροπής 270 ευρώ για να βγάζει φωτοτυπίες τα θέματα ή να περνά από τις αίθουσες για να μοιράζει τις τυχόν διευκρινίσεις. Έχουμε όμως και το βοηθό του γραμματέα που παίρνει 220 ευρώ. Δηλαδή ο γραμματέας μόνος δεν μπορεί. Επίσης έχουμε και τα μέλη της επιτροπής αλλά και το χειριστή του VBI που παίρνει 344 ευρώ. Μα είναι δυνατόν 344 ευρώ για λάβει και να εκτυπώσει τα θέματα. Και εμείς οι επιτηρητές που είμαστε η τελευταία τρύπα της φλογέρας παίρνουμε 12 ευρώ. Εδώ το υπουργείο κάνει  τα στραβά μάτια στην σπατάλη του δ! ημόσ ιου χρήματος ή κάνω λάθος.
Αν θέλει το υπουργείο να εξοικονομήσει χρήματα ας καταργήσει τις αποζημιώσεις στις Λυκειακές επιτροπές των εξετάσεων, εξάλλου υποχρέωση μας είναι να είμαστε στο σχολείο και όχι να πληρωνόμαστε εξτρά. Αν γίνει αυτή η αλλαγή είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι από αυτούς που τώρα είναι στις επιτροπές θα θέλουν να βρίσκονται πάλι στα ίδια πόστα μιας και δεν θα παίρνουν πλέον λεφτά.
Και να συμπληρώσω πως δεν είναι τυχαίο πως βλέπουμε τα ίδια άτομα στις επιτροπές. Τα κανονίζουν οι συνδικαλιστές. Δεν πήγα στις τελευταίες 2 εκλογές της ΟΛΜΕ και δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!