tromaktiko: Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς στο δήμο Νεάπολης - Συκεών




Νοιάζομαι και μοιράζομαι.
Νέα εκστρατεία για την προσφορά βλαστοκυττάρων.


Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, από τις 28 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Είναι η δεύτερη εκστρατεία για τη φετινή χρονιά με τη διευρυμένη μορφή του νέου δήμου και εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών εξορμήσεων εθελοντικής προσφοράς της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Η μεγάλη αυτή «γιορτή» θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και η δημοτική αρχή ευελπιστεί όλοι οι συμπολίτες να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, τιμώντας την ομορφιά της ζωής και απολαμβάνοντας τη συγκίνηση που χαρίζει η ανθρώπινη αγάπη.

Στόχος είναι να ξεπεραστεί το ρεκόρ που καταγράφηκε στην προηγούμενη εξόρμηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 700 μονάδες αίματος και έγιναν 26 εγγραφές δωρητών οργάνων σώματος, ενώ δεκάδες άλλοι εξέφρασαν τη διάθεσή τους να γίνουν δότες αιμοπεταλίων.

Η αιμοδοσία διεξάγεται με την πάγια συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στο Δίκτυο Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων του δήμου, ενώ εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα ενημερώνουν για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις, και θα κάνουν εγγραφές δωρητών.

Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων
Αξίζει να προστεθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργήσει και Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων εντάσσοντας στην εκστρατεία του και την ενημέρωση για την προσφορά βλαστοκυττάρων, δηλαδή τη μεταμόσχευση αίματος από ομφάλιο λώρο και πλακούντα, η οποία είναι μια νέα μέθοδος θεραπείας με θετικά, ως τώρα, αποτελέσματα σε ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες παθήσεις. Τα μηνύματα που καταφθάνουν στις υπηρεσίες του δήμου είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα, καθώς μεγάλος αριθμός δωρητριών εκφράζει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην εκστρατεία.

Αυτό καταγράφηκε και στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλαίσιο της εκστρατείας αιμοδοσίας, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία, Δωρεά Οργάνων, Δωρεά Μυελού των Οστών, Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων». Ομιλητές ήταν η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Γωγώ Παπαϊωάννου, ο διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Δημήτρης Γάκης και η διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης-Αιματολογικής Κλινικής του Παπανικολάου Ιωάννα Σακελλάρη, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε πληθώρα ερωτήσεων του κοινού.


Η εξόρμηση της αιμοδοσίας θα φιλοξενηθεί:
Σάββατο 28/5 9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων
Κυριακή 29/5 8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 30/5 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 31/5 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 1/6 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
και 3.00μ.μ.-8.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου
Πέμπτη 2/6 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
Παρασκευή 3/6 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης

Στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης επισημαίνουν ότι η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας «ήταν από τις πρώτες μας δράσεις αμέσως μετά τη δημιουργία του νέου δήμου, η οποία, αν και καθιερώθηκε μόλις στις αρχές του χρόνου, έχει δώσει σημαντικά δείγματα επιτυχίας και ανταπόκρισης των πολιτών. Η συμμετοχή όλων είναι πολύ συγκινητική και μας δίνει ελπίδα. Όσο ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζουν να είναι αξίες τις οποίες κάνουμε πράξη, μπορούμε να πιστεύουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, που με περηφάνια και ικανοποίηση θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», τονίζουν.

Μόνιμοι αρωγοί στις διοργανώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας είναι οι: Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως-Συκεών, Ιεροί Ναοί δήμου Νεάπολης-Συκεών, Τοπικό Συμβούλιο Νέων Συκεών, Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, Ομάδα Εθελοντών ΘΕΜΕΛΙΟ, Ένωση Γονέων Συκεών, Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών Συκεών, Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία. Συμμετέχουν σταθερά οι: 1ο ΕΠΑ.Λ. Συκεών, 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων, ΑΣ. ΕΝΩΣΗ Συκεών, Αθλητική Ένωση (κολύμβηση), Α.Σ. ΕΛΠΙΔΕΣ Συκεών, ΒΑΟ, Α.Σ. Άγιος Παύλος, ΠΑΕ ΑΚΡΙΤΕΣ Συκεών, Παναθλητικός Συκεών (Ταε κβο ντο), ΠΑΣ Φοίβος ΣΥΚΕΩΝ, HOOP, V-STROM, ΚΕΡΑΥΝΟΣ Αγίου Παύλου, ΠΑΝΘΗΡΕΣ Ρετζικίου, Σύλλογος Φίλων ΠΑΟΚ Συκεών, Φίλοι ΗΡΑΚΛΗ «ΑΠΑΤΣΙ, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΔΟΜΑΚ, Νεολαία ΠΑΣΟΚ Συκεών, ΟΝΝΕΔ Συκεών, Πολιτιστικό Οδοιπορικό Συκεών, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, Πόντιοι Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Σύλλογος Διατήρησης και Σπουδής Βυζαντινών Τεχνών ΒΥΖΑΝΤΙΟ, Σύλλογος Γυναικών Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας, Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών «ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ», Σκακιστικός Σύλλογος Πεύκων, ΟΙΚΟΡΑΜΑ, ΕΥ ΖΗΝ, ΠΑΟΝ, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (2313 313116, -160)
Συμβουλευτικός Σταθμός (2313 313151, -154)











ΔΗΜΟΣ
ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ &
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!