tromaktiko: Γ. Πεταλωτής: Ο Σαμαράς μπορεί να συμβάλει

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γ. Πεταλωτής: Ο Σαμαράς μπορεί να συμβάλει



«Ο κ. Σαμαράς έχει τρόπο να συμβάλει και να ανατάξει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της Ν.Δ.», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρνήθηκε ότι η...


 τρόικα προέβη σε έγγραφες απαιτήσεις συναίνεσης των κομμάτων στα νέα μέτρα.
"Κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους. Είναι θέμα ευθύνης, εμείς, οι κύριες πολιτικές δυνάμεις, να αντιληφθούμε την εικόνα της χώρας και να προωθήσουμε τις λύσεις που χρειάζονται", είπε. Εκτίμησε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος αποτελεί ευκαιρία για τη Ν.Δ. να δείξει εμπράκτως την συναίνεσή της και να καταθέσει προτάσεις.

"Αλοίμονο αν η ΝΔ κινείται με τη λογική ότι αν δεν είναι το σχεδιο για τη χώρα στη λογική του δικού μου σχεδίου, δεν συμφωνώ", ανέφερε.

Επιβαβαίωσε ότι η η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα αναβληθεί "για λίγες μέρες", προκειμένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Αναφορικά με όσα είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για τη διατήρηση του ελλείμματος πέριξ του 2010, παρά τα μέτρα, ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε πως "οι προβλέψεις που έκανε ο κ. Σαμαράς για το έλλειμμα, δεν είναι πάντα βάσιμες και έπεσε έξω όταν τον Μάιο του 2009 είχε προβλέψει πιο χαμηλό έλλειμμα, απ' αυτό που τελικά διαπιστώθηκε".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως υπάρχει χώρος και πεδίο για την επίδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας από όλους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταβολή της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, δήλωσε ότι η αξιολόγηση από την Τρόικα και εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι θα καταβληθεί εγκαίρως

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!