tromaktiko: Μετά τα νοσοκομειακά και ραδιενεργά στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης! Ποια είναι τα επόμενα;

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μετά τα νοσοκομειακά και ραδιενεργά στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης! Ποια είναι τα επόμενα;



Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 11.00 μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ¨Φίλοι της Γης¨ βρέθηκαν στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης με σκοπό να...
ενημερωθούν από την επιτροπή ατομικής ενέργειας του ¨Δημόκριτου¨ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις όπου ανιχνεύτηκαν ραδιενεργά απόβλητα στο χώρο του ΧΥΤΑ. Η κ.Βογιατζή, επικεφαλής της τριμελούς επιτροπής , μας διαβεβαίωσε ότι το μηχάνημα ανίχνευσης είναι πιστοποιημένο... και δεν πρόκειται να γίνει καμιά επέμβαση, οπότε και οι έλεγχοι που γίνανε ήταν σωστοί . Μας δήλωσε επίσης ότι η επιτροπή ήρθε για να εκπαιδεύσει το προσωπικό του ΧΥΤΑ στη χρήση του μηχανήματος και για το τι θα πρέπει να κάνει αν συμβεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό.

Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν και καταγγέλλουν , διότι ο ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε για να δέχεται οικιακά και ΜΟΝΟΝ , απορρίμματα, δυστυχώς όμως συνεχώς διαπιστώνουμε ότι θάβονται πέρα αυτών, επικίνδυνα νοσοκομειακά , μολυσματικά και τελευταία ραδιενεργά .ΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ; Πόσο καιρό τώρα θάβονται ραδιενεργά χωρίς να το ξέρουμε ; Για όλα αυτά μας λένε ότι δεν κινδυνεύει η υγεία μας , υπάρχει περίπτωση να μας πουν το αντίθετο; Όχι βέβαια!! Όταν, από πληροφορίες που έχουμε, σε ένα μήνα δεν θα υπάρχουν τα χημικά για το βιολογικό καθαρισμό, τι θα γίνει ; ποίες θα είναι οι συνέπειες ; Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς του τόπου να δείξουν το ενδιαφέρον που χρειάζεται και να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.

www.lagadas2.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!