tromaktiko: Διώχνουν συμβασιούχους εργαζόμενους ΟΤΑ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διώχνουν συμβασιούχους εργαζόμενους ΟΤΑ



Στήριξη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της καθαριότητας...
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποκύπτοντας στις πιέσεις των εργολάβων, που κυριολεκτικά λυμαίνονται τον κλάδο της καθαριότητας, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα στους Ο.Τ.Α. Με πρόσχημα δήθεν τεχνολογικές εξελίξεις, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί μία από τις πιο ακραίες μορφές του σύγχρονου «δουλεμπορίου» στους Δήμους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτική δίωξη σε βάρος των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησαν σθεναρά το αυτονόητο: δουλειά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως μοναδικό στόχο την έμμεση κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας με τη δημιουργία ενός φθηνού απεργοσπαστικού μηχανισμού.
Αποκαλύπτεται λοιπόν, και μάλιστα με τον πιο σαφή τρόπο, ο πραγματικός λόγος του κυβερνητικού σχεδίου για την απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας με την εκδίωξη των συμβασιούχων, την άρνηση πραγματοποίησης προσλήψεων μόνιμου χαρακτήρα και δημόσιων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.
Αλλοίμονο αν οι χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες των εργολαβιών μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και τις αυξημένες απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας. Αλήθεια γιατί η κυβέρνηση θέλει να εμπιστευτεί τη δημόσια καθαριότητα σε επιχειρήσεις που έχουν επανειλημμένα πιαστεί να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους; Η υπόθεση της Κούνεβα και οι χιλιάδες καταγγελίες για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων από τους εργολάβους δεν την προβληματίζουν καθόλου;

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στηρίζει απόλυτα τις κινητοποιήσεις της ΠΟΠ-ΟΤΑ και βρίσκεται στο πλευρό όλων των εργαζόμενων, μονίμων και συμβασιούχων, που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να διατηρηθούν καθαρές οι πόλεις μας.

Καλούμε όλες τις δημοτικές αρχές να δεσμευτούν ότι δεν θα ενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη διάταξη και δεν θα εκχωρήσουν τη δημόσια καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!