tromaktiko: Όταν οι θεσμοί εφαρμόζοντ​αι

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Όταν οι θεσμοί εφαρμόζοντ​αι



Όλοι ήδη έχουμε μάθει την απόφαση της δικαστού του τακτικού δικαστηρίου του νότιου Μανχάταν σχετικά με την προφυλάκιση ως 20-5-2011 ( εδώ το λέμε τριήμερο) του Στρος Κάν...
Η απόρριψη του εκλιπαρούντος πρώην ισχυρού σοσιαληστή για καταβολή εγγύησης 1.000.000 $ έπεσε στο κενό εφόσον η δικαστής δέχθηκε την πρόταση της κατηγορούσας αρχής δλδ του δημόσιου κατήγορου της πόλης της Ν.Υόρκης , δλδ του Εισαγγελέα ο οποίος παρίσταται σε κάθε δίκη με τους βοηθούς του εισαγγελείς σε κάθε υπόθεση . Ο βοηθός εισαγγελέας λοιπόν τι είπε ? Ο κος Καν είναι ενας μεγαλοτραπεζίτης , δεν είναι ούτε πολιτικός ,ούτε διπλωμάτης , ούτε εκπρόσωπος οποιαδήποτε αρχής που απολαμβάνει ασυλίας και θεωρείται σφόδρα ( serious) ύποπτος να διαφύγει στην Γαλλία όπου η επάνοδός του στις Η.Π.Α θα έγκειται αποκλειστικά στις δικές του προθέσεις και διαθέσεις δλδ ενδεχομένως ποτέ.!!!!

Μέσα από 3 λεπτά βίντεο που έχει αναρτηθεί σε εκατοντάδες sites Ελληνικά και ξένα βλέπουμε πως λειτουργεί η δικαιοσύνη πέρα του Ατλαντικού. Το τεκμήριο της αθωότητας δεν παραβιάζεται όπως σκούζουν τα κανάλια .Και καλά τα Γαλλικά που τα καίει μιας και νοίωθουν οτι προσβάλλεται η Γαλλική κουλτούρα και υπερηφάνεια. Τα δικά μας όμως? Αυτοί εκεί στο mega μοιάζουν έτοιμοι να σκίσουν ρούχα και κορδέλες για πάρτυ του Ντομινίκ . Οιμωγή και θρήνος . Βρε ουστ απο δώ. !!!! Και επειδή οι άνθρωποι φαίνεται οτι είναι ντιπ τούβλα δεν έκατσαν να μεταφράσουν το τέλος της απόφασης της δικαστού που δίνει το χρονικό περιθώριο στον Καν να αποδείξει τα λεγόμενά του περί αθωότητας , επισυνάπτοντας άλλοθι , μάρτυρες κλπ . και στην οποία φαίνεται πολύ μεγάλο το ποσό που δέχεται να δώσει ο Καν αναρωτώμενη γι αυτό εφόσον ο Γαλλοεβραίος σκίζει τα ιμάτιά του περί της αθωότητάς του.
Όλα αυτά φυσικά δεν σημαίνουν οτι ο Καν είναι ένοχος . Μπορεί στην πορεία ή ακόμη και ως την 20/5/ να προκύψει αθωοότητα , αμφιβολία και άλλα πολλά. Αλλά το να βγαίνεις από τα ΜΜΕ και μάλιστα εδώ στο Ελλαδιστάν και να πλέκεις εγκώμια χωρίς να έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται έιναι κάπως χαζό.
Και αν μεταφράσουμε δηλώσεις των ίδιων των Γάλλων σχετικά με την διαπόμπευση του φαβορί ( πρώην) επόμενου Γάλλου προέδρου , ας μη ξεχνάμε οτι οι Αμερικανοί ξέσκισαν έναν εν ενεργεία προέδρό τους ο οποίος δεν βίασε μάλιστα αλλά απλά έκρυψε την αλήθεια για τα γκομενιλίκια του

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!