tromaktiko: Η Κρήτη «χτίζει» στενές σχέσεις με την Κίνα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Κρήτη «χτίζει» στενές σχέσεις με την Κίνα



Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τέσσερεις πολυμελείς επίσημες Κινεζικές αντιπροσωπείες αναμένονται στην Κρήτη εντός του καλοκαιριού, ενώ τον Ιούνιο θα...


έρθει αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων από την Καντόνα προκειμένου να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κρήτης για την βοήθεια στην επιχείρηση επαναπατρισμού των Κινέζων από την Λιβύη.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο νησί 15μελής αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης της λαικής Δημοκρατίας της Κίνας.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης « η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με πολλές Κινεζικές επαρχίες. Μέχρι τον Αύγουστο θα έρθουν στην Κρήτη τέσσερεις αντιπροσωπείες συνεχίζοντας και μια πολύ καλή συνεργασία που είχε ξεκινήσει από την Ν.Α.Ηρακλείου, για να μπορέσουμε σε επίπεδο Κρήτης να η υπάρχει η προσέγγιση και στον πρωτογενή αλλά και στον τουριστικό τομέα.»

Καθοριστική η επιχείρηση επαναπατρισμού
Όμως, καθοριστικό ρόλο στο να νοιώθουν «ευγνώμονες» οι Κινέζοι για την Κρήτη απετέλεσε η μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού των χιλιάδων Κινέζων από την Λιβύη.
Όπως είπε ο κ.Αρναουτάκης «ήταν πολύ καθοριστική η βοήθεια επαναπατρισμού των Κινέζων από την Λιβύη, διότι βλέπω το ενδιαφέρον που υπάρχει και από τον πρέσβη αλλά και υψηλούς αξιωματούχους της Κινεζικής κυβέρνησης.

Τον Ιούνιο θα έρθει αντιπροσωπεία για να μας ευχαριστήσει για ότι κάναμε για τους Κινέζους όταν ήρθαν από την Λιβύη και αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει μια συνεχής συνεργασία προς όφελος της Κρήτης.»

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι και τα…480 ευρώ
Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι οι Κινέζοι δημοσιογράφοι, στις Αρχάνες Ηρακλείου, θα παρεκαθίσουν σε γεύμα εργασίας – γευσιγνωσίας των τοπικών προιόντων και της Κρητικής κουζίνας.
Πάντως, ενδεικτικό, του αυστηρότατου ελέγχου που υπάρχει στα οικονομικά , είναι και το ότι χρειάστηκε ειδική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών (!!) προκειμένου να εγκριθούν τα έξοδα για το γεύμα εργασίας τα οποία – όπως ορίζει η απόφαση – δεν πρέπει να ξεπεράσουν τα 480 ευρώ (!!!).















http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=16923&cid=3
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!