tromaktiko: Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις στη Γεωργία

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις στη Γεωργία



Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στην Τιφλίδα της Γεωργίας που ζητούν εδώ και πέντε ημέρες την αποπομπή από την εξουσία του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, αναφέρει νεώτερη ανακοίνωση που...
 εκδόθηκε από το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών που επενέβησαν τη νύχτα της Τετάρτης, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, υδραντλίες και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ένας αστυνομικός και ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης έπεσε πάνω τους. «Συνολικά 37 άνθρωποι, 28 διαδηλωτές και εννέα αστυνομικοί νοσηλεύονται», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σότα Ουτιασβίλι.

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη, για πέμπτη συνεχή ημέρα, μπροστά από το γεωργιανό Κοινοβούλιο, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Σαακασβίλι. Οι διαδηλωτές έχουν απειλήσει να εμποδίσουν την προγραμματισμένη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Περίπου 300 διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα επέτρεπαν την πραγματοποίηση διαδήλωσης μετά τα μεσάνυχτα.

news.pathfinder.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!