tromaktiko: Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πανεπιστημίου Canakkale στη Λέσβο

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πανεπιστημίου Canakkale στη Λέσβο



Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Canakkale....
Σκοπός της επίσκεψης των 30 φοιτητών που συνοδεύουν και 3 μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού είναι η γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος, τους γεωτόπους την φυσική ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου.

Επικεφαλής της πανεπιστημιακής ομάδας είναι ο Αν. Καθηγητής Rüstü ILGAR. Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αν. Καθηγητή Νίκου Ζούρου, Προέδρου του Τμήματος Γεωγραφίας με την αντιπροσωπεία του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Canakkale και συζήτησαν τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Τμημάτων μέσω ανταλλαγών εκπαιδευτικών επισκέψεων αλλά και κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Το Σάββατο επισκέφθηκαν το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, το Πάρκο Σιγρίου και τα ηφαιστειακά κέντρα της περιοχής. Στις εγκαταστάσεις του Μουσείου πραγματοποιήθηκε ειδική ενημέρωση για το Απολιθωμένο Δάσος καθώς και για τις εκπαιδευτικές και λοιπές δράσεις του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λέσβο, τόσο για το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το Απολιθωμένο Δάσος, την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και την φυσική ιστορια και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού που καθιστούν την Λέσβο ένα ελκυστικό τόπο για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων Πανεπιστημίων από την Τουρκία.
http://lesvosnews.net
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!