tromaktiko: Απάντηση στο:Καταγγελία - ΜΕΒΓΑΛ & Carrefour Μακεδονίας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απάντηση στο:Καταγγελία - ΜΕΒΓΑΛ & Carrefour Μακεδονίας



Αφου λοιπόν δεν ιδρώνει το αυτάκι τους(αφού τους είχατε παραπονεθεί ξανά όπως είπατε)...
μπορείτε να απευθηνθείτε σε κάποια αρμόδια αρχή για την προστασία του καταναλωτή που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο ίντερνετ( να είναι καλά το google...) ή να τους "απειλήσετε"-προειδοποιήσετε πως θα καλέσετε τον ΕΦΕΤ. Επίσης,αφού η συσκευασία αναφέρει ότι δεν έχει λήξει τότε το προιόν αυτό έχει πιθανότατα εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες(λανθασμένη συντηρησιμότητα-ψύξη-διακίνηση προιόντος κλπ).Μπορείτε επίσης, αν δεν καταλαβαίνουν, να αναφέρετ! ε πως αν δεν λύσουν το πρόβλημά σας, θα καλέσετε την εταιρία του προιόντος, στο τμήμα παραπόνων καταναλωτών, και θα αναφέρετε το πρόβλημα που ανακαλύψατε,ώστε αν φταίει το εν λόγω Σούπερ Μάρκετ, η εταιρία να τους κυνηγήσει για δυσφήμιση κ.ο.κ.
Δεύτερον, θα ηθελα να μιλήσω από τεχνολογικής απόψεως(ως τεχνολόγος τροφίμων) για το γιαούρτι,αν και θα σας φανεί περίργο κ αηδιαστικό αυτό που θα σας πω. Η μούχλα(μύκητες) ως γνωστόν δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα συνέπειες στην υγεία του καταναλωτή. Όπως και αν φάτε μουχλιασμένο ψωμί. Το μόνο που θα πάθετε είναι ίσως μία τάση για έμετο καθώς δεν θα σας αρέσει η ξινή γεύση του λόγω ανάπτυξης μούχλας.Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που ένα στέλεχος μύκητα θα παρουσιάσει παραγωγή μυκοτοξίνων, πραγμα που μπορεί επίσης να παρουσιαστεί σε πολÏ! … προχωρημένη ανάπτυξη μούχλας σε ένα τρόφιμο,όχι όμως όπως αυτής στην φώτο που ανεβάσατε. Μπορείτε λοιπόν άφοβα να απομακρύνετε εκείνο το κομμάτι μούχλας και να φάτε το υπόλοιπο. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, το πόσο σημαντικό κ ασφαλές είναι το τρόφιμο αυτό. Με το χαμηλό pH που διαθέτει και με τα οξυγαλακτικά βακτήρια του, παρεμποδίζει την αναπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, οπότε μπορείτε άφοβα να το φάτε και λίγο ή αρκετά μετά το πέρας της ημερ/νίας λήξεως, αν το συντηρείτε σωστά(ψυγείο).
Αν σας φανεί περίεργο αυτό που σας είπα για την μούχλα....Αναλογιστείτε μόνο πόσο κόσμο έχει σώσει η ανακάλυψη της πενικιλλίνης...Αν δε ξέρετε για αυτήν ανατρέξτε πάλι στο google....

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!